Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Formula 1'de geri sayım başladı - Formula 1 2018 yarış takvimi

A24.com.tr » spor » Formula 1'de geri sayım başladı - Formula 1 2018 yarış takvimi
Formula 1'de geri sayım başladı - Formula 1 2018 yarış takvimi

Dünyanın en çok takip edilen motor sporları yarışı Formula 1'de sezon bu hafta sonu açılıyor. İlk yarış Avusturalya'nın Melbourne kentinde düzenlenecek.

Dünya’nın en pahalı spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 başlıyor. 25 Mart tarihinde Avusturalya Melbourne’de başlayacak olan şampiyonada çok fazla konuşulmasına rağmen İstanbulPark yerini almadı!

Formula 1 2018 sezonuna sayılı günler kala takımlar yeni otomobillerini tanıtmaya başladı. Bu sezon yarışacak 10 takımdan 8’inin yeni otomobilleri bu haberin içerisinde.

Otomobiller 1.6 litreli 6 silindirli 24 subaplı 950 beygir üzeri güç üretmeye programlanmış durumdalar. Güvenlik açısından yeni bir tasarım detayı hemen dikkatinizi çekecek: Halo! Şık mı değil mi, artısı mı var eksisi mi bu sezonda göreceğiz.

İşte takımlar ve otomobilleri.

MERCEDES-AMG

Mercedes-AMG takımının yeni otomobilinin adı “F1 W09 EQ Power+” olarak geçiyor. EQ’nun anlamı, elektrik gücü destekli olan F1 otomobillerinin yeni nesil hibrit motorlu taşıtlarla kullanılması planlanan sistemin biraz daha geliştirilmişi olarak açıklanabilir. Bu sayede teknolojinin daha gelişmemiş versiyonları standart yol otomobillerinde kullanılacak.

Mercedes-AMG tanıtımını Silverstone Pisti’nde gerçekleştirdi. Hem Hamilton hem de Bottas bu özel günde
takımlarıyla birlikteydi.Görsel olarak otomobil bir önceki versiyona göre daha çıkıntılı biçimde olan pilotu koruyan Halo’ya sahip. Bu biraz garip duruyor ama örneklerine diğer takımların otomobillerinde de rastlayabilirsiniz.

FERRARİ

Ferrari takımının yeni otomobilinin adı SF71H, olarak geçiyor. Ferrari takımı, tanımını Maranello’daki merkezinde gerçekleştirdi. Takımın pilotları Kimi Raikonen ve Sebestian Vettel’de tanıtımdaydı. Tanıtımda otomobilin tasarımı ve motor özellikleri üzerinde konuşuldu. Ferrari’nin yeni otomobili geçen yılın motoru üzerine geliştirildi. Aracın boyunda, bir önceki otomobile göre farklılık var. Ayrıca bir önceki süspansiyon sistemi altyapısı kullanılmaya devam ediyor.

MCLAREN

McLaren takımının yeni otomobilinin adı MCL33. Bu otomobil geride bıraktığımız sezondaki gibi Honda motoru kullanmayacak. McLaren takımı yeni sezon için Renault motoru kullanmaya başladı ve bu motordan çok umutlular, özellikle 2017 sezonunu düşündüğümüzde… Papaya turuncusu ve mavi renklere sahip olan otomobilin Halo tasarımı oldukça dikkat çekici ve farklı. McLaren takımı bu sezonda Fernando Alonso ile yarışacak. Diğer pilot ise Stoffel Vandoorne.

RENAULT

Renault takımı bu hafta yeni otomobili R.S.18 üzerindeki örtüyü kaldırdı! Geçen sezonu 6. sırada tamamlayan marka bu yıldan umutlu. Sürücüleri olan Hulkenberg ve Jr. Carlos Sainz bu sezon için gelişimin devam edeceğini düşünüyorlar. Enston İngiltere ve Viry-Chatillon Fransa arasında yapılan şase takımın 2016 yılından bu yana üretilen 3. şasesi olarak dikkat çekiyor. Yeni şase ve tasarım sayesinde otomobilin yere basma gücü iyileştirildi ve süspansiyonlar üzerinde iyileştirmeler yapıldı. Diğer takımların otomobillerinde olduğu gibi R.S.18’de de Halo tasarımı göze ilk çarpan detayların başında geliyor.

SAUBER

Formula 1’in en eski markalarından biri olan Alfa Romeo ile bu sezon ortaklık yapan Sauber takımının bu yılki otomobilinin adı C37. Sauber takımının pilotları ise veteran Marcus Ericsson ve çaylak Charles Leclerc. Geçen yıl 5 puan ile sonuncu sırada tamamlayan takımın teknik patronu bu yıldan umutlu.

HAAS

Haas takımının bu sezonki otomobilinin adı VF-18! Haas bu sezonki otomobilini öncelikle render olarak açıklayarak bütün diğer takımların önüne geçti. Önceki otomobille arasındaki en belirgin farklılıklar Halo kokpit ve motor kapağının T çıkıntısı. Amerikan takımın pilotları ise Romain Grosjean ve Kevin Magnussen.

RED BULL RACİNG

Red Bull Racing siyah ve mavi üniformalı yeni otomobilini tanıttı! Otomobilin adı RB14 Special Edition olarak geçiyor.
Max Verstappen ve Daniel Ricciardo bu sezonki pilotlar. Geride bıraktığımız sezon Red Bulll Racing sezonu 3. sırada tamamlamıştı. Bu sezon beklentiler biraz daha yüksek ama işleri oldukça zor.

WILLIAMS MARTİNİ RACİNG

Williams Racing’in bu sezonki otomobilinin adı FW41. Hali hazırda iyi bir teknik ekiple çalışan takımın tasarım ekibine eklediği Ed Wood takımın yeni otomobilinde iyi birol oynadı. Takımda Robert Kubica pilotların gelişimi için görev alacak. Pilotlar ise Lance Stroll ve Sergey Sirotkin. 2017 sezonunda 83 puanla 5. olan Williams bu sezon çıtayı biraz daha yükseltmek istiyor.

Bİr önceki sezona göre yorum yaptığımızda Mercedes AMG takımının İngiliz pilotu Hamilton ile yakaladığı başarı gözden kaçmıyor. Hamilton agresif sürüş karakteriyle tüm sezonu başarıyla tamamladı. Ferrari ise motor açısından yaşadığı şansızlıktan kurtuldu ve bu sezonda yaptığı yeni aerodinamik güncellemeler sayesinde hali hazırda başarılı olan motorlarından maksimum verim almaları olası. Red Bull Racing’de ise işler iyiye gitmeye devam ediyor. Geçen yıl onlar için iyi bir başarıydı ve bu sezonda bu başarının üzerine birşeyler eklemeyi planlıyorlar. Renault motorlu McLaren ve Alfa Romeo motorlu Sauber takımları ise bu sezon merakla beklediğimiz takımlar olacak.

Bugüne kadar otomobilini açıklamamış takımlar ise, Toro Rosso ve Force India takımları.

2018 Formula 1 sezon takvimi

25 Mart Avusturalya – Melbourbe

8 Nisan Bahreyn – Sakhir

15 Nisan Çin – Şangay

29 Nisan Azerbaycan – Bakü

13 Mayıs İspanya – Barselona

27 Mayıs Monaco – Monaco

10 Haziran Kanada – Montreal

24 Haziran Fransa – Le Castellet

1 Temmuz Avusturya – Spielberg

8 Temmuz İngiltere – Silverstone

22 Temmuz Almanya – Hockenheim

29 Temmuz Macaristan – Budapeşte

26 Ağustos Belçika – Spa-Francorchamps

2 Eylül İtalya – Monza

16 Eylül Singapur – Singapur

30 Eylül Rusya – Sochi

7 Ekim Japonya – Suzuka

21 Ekim Amerika – Austin

11 Kasım Brezilya – Sao Paulo

25 Kasım Abu Dhabi – Yas Marina 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler