Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fikret Orman: Yabancı sınırına karşıyım

A24.com.tr » spor » Fikret Orman: Yabancı sınırına karşıyım
Fikret Orman: Yabancı sınırına karşıyım

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, son günlerde yeniden başlayan yabancı sınırı tartışmalarına katılarak "Yabancı sayısının indirilmesi taraftarı değilim" dedi.

Beinsports'a açıklamalar yapan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman "Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Sergen Yalçın hepsi pırlanta gibi insanlar. Beşiktaş'a önemli hizmetleri oldu. Teknik direktörlük kararı sevgiye göre olmaz. Henüz teknik direktörlük için kesinleşmiş bir şey yok. Önceliğimiz hocamızın yerli olması ama yabancı da olabilir. Şu ana kadar kimseyle görüşmedim. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni teknik direktör görüşmelerine başlayacağız. Guti'nin de kendisini göstermesi lazım. Guti'yi biraz görmek istiyoruz. Şenol Hoca ile bu konuyu da konuşacağız" dedi.

Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle:

"ARAMIZDA TAZMİNAT KONUSU GEÇMEDİ"

"Şu anda Şenol Güneş, Milli Takım'ın hocası. Ama Beşiktaş Teknik Direktörü. Milli Takım'a iki maç için hocalık yapacak, tekrar görevinin başına dönecek. Şu anda Milli Takım'dan ücret almıyor. Beşiktaş'ın kontratlı teknik direktörü. Bizimle sözleşmesi mayıs ayında bitiyor. Milli Takım'da haziran ayında profesyonel olarak çalışmaya başlayacak. Beşiktaş olarak hocamızın Milli Takım'a gitmesinden gurur duyuyoru. Türkiye bunlara hazırlıklı olmadığı için duygusal kırılmalar yaşanıyor. Dünyada çok olan şeyler bunlar. Hocamızla kontratamız bitiyordu zaten. Sıkıntı yok. İnşallah 2002'deki başarıları tekrarlar; hem bana hem de camiama gurur kaynağı olur. Şenol Hoca ile aramızda tazminat konusu geçmedi. Şenol Hoca'ya 'Sizinle çalışmak istemiyoruz' denilirse zaten bırakır. Şenol Hoca'ya bir kırgınlığım yok. Bu profesyonel bir ilişki.

"İKİ FUTBOLCUYLA DA ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Gökhan Töre ve Tolga Zengin'i seviyorum. İkisinin de kulüple problemi yok. Biz iki futbolcuyla da çalışmayı düşünmüyoruz. Tolga bizim kaptanımız, kendisini aşırı severim. İki futbolcuya yeni sözleşme yapmak istemiyoruz. Gökhan Töre oynamak istiyor ama biz kendisinden başka takıma gidip orada oynamasını istedik. Fakat kendisi sözleşmesi gereği kalıp burada oynamadan para almak istedi. Kararına saygı gösterdik. Tolga'yı yönetim kurulu kadro dışı bıraktı. Tolga gibi bir kalecinin bize Karius'u aldırmaması gerekirdi. Biz 3 kaleciye para ödüyoruz. O güveni verseydi Karius'u almazdık. Tolga çok iyi bir kaleci ama Beşiktaş'taki misyonu bitti. Bu iş sadece sevmekle olmuyor. Tolga'yı çok seviyorum, 10 numara bir insan. Bu iş sevmekle olsa, kızımı Beşiktaş kalecisi yaparım. Çünkü en çok onu seviyorum.

"YABANCI SAYISININ İNDİRİLMESİ TARAFTARI DEĞİLİM"

Kulüpler Birliği'nde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerini tartışacağız. Bizim şu ana kadar ne bir adayımız var ne de böyle bir şey konuştuk. Fakat kulüplerimizi yakından ilgilendiren bir karar olacak. Yabancı konusunda da tartışma yapacağız. Ben yabancı sayısının indirilmesi taraftarı değilim. Yerli oyuncu oynatmanın da desteklenmesini düşünüyorum. Yabancı sınırını yasaklamak doğru değil."

"Karius iyi bir kaleci olmasa Liverpool'da oynamazdı. Şampiyonlar Ligi finalinde oynadı. Hatalı goller yedi mi, yedi. Şu anda Beşiktaş'ın kalecisi ve sezon sonuna kadar devam edeceğiz. 1 sene daha sözleşmesi kalıyor, durumuna yeni hocamız karar verecek"

"KIRGINLIKLARIM VAR AMA..."

"Ahmet Nur Çebi abinin başkan adayı olması beni üzmez ama karşıma çıkmaz zaten. Kendisi de söyledi. Biz 6,5 sene birlikte çalıştık ve birbirimizi iyi tanıyoruz. Karşı karşıya kalmamız da pek doğru olmaz. Zaten Ahmet abi de aday olmayacağını açıkladı. Aday olmak isteyenler olabilir. Bu ayıp bir şey değil. Herkes aday olabilir, kararı genel kurul verecek. Ben genel kurulun sahibi değilim. Şu anda Beşiktaş'a fayda sağlayacak bir aday olursa fedakarlık yaparım. Benden daha iyi yapacak olan varsa destek olurum. Kırgınlıklarım var ama adaylıktan çekilmem söz konusu değil." 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler