Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fenerbahçe'nin liderlik 'Umut'larına Kayseri engeli

A24.com.tr » spor » Fenerbahçe'nin liderlik 'Umut'larına Kayseri engeli
Fenerbahçe'nin liderlik 'Umut'larına Kayseri engeli

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, İstikbal Mobilya Kayserispor'a konuk oldu. Karşılaşmayı ev sahibi ekip 58. dakikada Umut Bulut'un kaydettiği golle 1-0 kazandı.

Süper Lig'in 10. haftasında Kayserispor deplasmanına çıkan Fenerbahçe, ilk yarısı 0-0 tamamlanan maçta sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Galip gelmesi durumunda liderlik koltuğuna oturacak Fenerbahçe'nin iki topu direkten dönerken; Kayserispor'a galibiyeti getiren golü 58. dakikada Umut Bulut attı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, ligde son oynadıkları İttifak Holding Konyaspor maçının kadrosunu bozmadı. 

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan karşılaşmada Yanal, geçen hafta ligde İttifak Holding Konyaspor'u 5-1 yendikleri maçın ilk 11'inde değişikliğe gitmedi.

Tecrübeli teknik adam, İstikbal Mobilya Kayserispor karşısında kalede Altay Bayındır'a görev verirken, savunmayı Mauricio Isla, Zanka, Serdar Aziz ve Hasan Ali Kaldırım dörtlüsünden kurdu.

Orta alanın göbeğinde Luiz Gustavo, Emre Belözoğlu ve Ozan Tufan'ı görevlendiren teknik direktör Yanal, kanatlarda ise Garry Rodrigues ile Victor Moses'a şans verdi. Santrforda ise yine Vedat Muric görev yaptı.

NABİL DİRAR KADRODA

Yanal, rahatsızlığı geçen kaleci Harun Tekin ve sakatlığı düzelen Nabil Dirar'ı 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti.  Sakatlıkları devam eden Adil Rami ve Max Kruse, kadroda yer almadı.

BÜLENT UYGUN, 2 YIL SONRA SÜPER LİG'E DÖNDÜ

İstikbal Mobilya Kayserispor'un yeni teknik direktörü Bülent Uygun, 2 yıl sonra Süper Lig'e döndü.

Son olarak Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda Osmanlıspor'u çalıştıran Uygun, 2 yıl sonra Süper Lig'deki ilk sınavını, futbolculuğu döneminde önemli başarılar elde ettiği Fenerbahçe'ye karşı verdi.

İLK YARIDA GOL YOK

Karşılaşmanın 25. dakikasında Emre'nin kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topa Moses çok sert vurdu ancak top direkten oyun alanına döndü.

39. dakikada ceza sahasına gelen ortada Vedat Muriqi'in vuruşunda top önce kaleciye ardından direğe çarptı. Serdar, önünde kalan topa sert bir vuruş yaparken bu kez savunma çizgiden çıkarttı. Son olarak Rodrigues'in vuruşunda top yandan dışarı gitti.

İlk yarı 0-0 tamamlandı

MURİQİ ATTO AMA...

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, Vedat Muriqi ile 48. dakikada 1-0 öne geçti. Hasan Ali Kaldırım sol taraftan Emre'nin pasıyla hareketlendi ve içeri ortaladı. İyi yükselen Vedat Muriqi net bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderirken yardımcı hakem Hasan Ali'nin pozisyonu için ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol iptal oldu.

UMUT BULUT SAHNEDE

Kayserispor, 58. dakikada 1-0 öne geçmeyi başardı. Mensah'ın şık ara pasında topla buluşan Umut Bulut kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu yaptı. Top kaleci Altay'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

ÖNCE DİREK, SONRA LUNG

Karşılaşmanın 72. dakikasında kullanılan köşe vuruşunda seken top Gustavo'nun önünde kaldı. Brezilyalı yıldızın vuruşunda top direkten oyun alanına geri döndü. 73. dakikada ise Lung kalesinde devleşti. Sağ kanattan gelen ortada top herkesi geçip arka direkteki Zanka'nın önünde kaldı. Danimarkalı savunmacının vuruşunda kaleci Lung izin vermedi. Pozisyonun devamında Hasan Ali uzak mesafeden kaleyi yokladı ancak kaleci Lung bir kez daha gole engel oldu.

Fenerbahçe'de 77. dakikada ise Ersun Yanal, Zanka'yı oyundan alarak yerine hücumcu Mevlüt Erdinç'i oyuna dahil etti. Son anlarda yüklenen Fenerbahçe, istediği golü bulamadı ve Kayserispor maçtan 1-0 galip ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe, bu sonucun ardından 17 puanla 4. sırada kaldı. Kayserispor ise ilk galibiyetini aldı ve 7 puanla 18. sırada kendine yer buldu.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler