Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fenerbahçe Kadıköy'de nefes aldı! 3-2

A24.com.tr » spor » Fenerbahçe Kadıköy'de nefes aldı! 3-2
Fenerbahçe Kadıköy'de nefes aldı! 3-2

Hem zirveyi hem de alt sıraları yakından ilgilendiren önemli maçta Kanarya sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

 Ersun Yanal yönetiminde ilk lig galibiyetini elde eden Fenerbahçe’de goller 2 ve 31’de Mehmet Ekici’den ve 86’da Mehmet Topal’dan geldi. Aynı zamanda 64’te bir de penaltı vuruşundan faydalanamayan Ekici, kariyerinin ilk hat-trick’ini gerçekleştiremedi. Konuk ekibin gollerini ise 28’de Arturo Mina ve 45+4’te Mitchell Donald kaydetti.

Michael Frey, Harun Tekin, Erten Ersu, Tolga Ciğerci ve Oğuz Kağan Güçtekin sakatlıkları, Martin Skrtel ise kırmızı kart cezası nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemedi. Konuk ekip Yeni Malatyaspor’da ise Mustafa Akbaş sakatlığı nedeniyle görev yapamadı. Yeni transfer Victor Moses ise 66’da ıslıklar arasında oyundan çıkan Yassine Benzia’nın yerine sahadaki yerini aldı.

 

FENERBAHÇE 3-2 YENİ MALATYASPOR

90'
Ceza sahası dışından kazanılan serbest vuruşu kullanan Ahmed Ildiz'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, savunmadan seken topa hareketlenen Robin Yalçın için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

90'
Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 7 dakika ilave ediliyor.

86'
GOOL! Fenerbahçe Mehmet Topal'ın 86. dakikada attığı golle 3-2 öne geçti!

80'
Sağ kanattan içeri sokulan Guilherme ceza alanı ön çizgisinden vurdu, top farklı şekilde yandan dışarı çıktı.

75'
Savunmayı önde kuran Fenerbahçe tüm hatlarıyla Yeni Malatyaspor kalesine yüklenmeye çalışıyor.

67'
Evkur Yeni Malatyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Danijel Aleksic oyundan çıkarken, Ahmed Ildiz yerine giren isim oluyor.

66'
Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yassine Benzia oyundan çıkarken, Victor Moses yerine giren isim oluyor.

64'
Mehmet Ekici penaltıyı kaçırıyor.

64'
Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına Mehmet Ekici geçiyor.

61'
Fenerbahçe penaltı kazanıyor. Erkan Kaş'ın Nabil Dirar'a ceza alanı içinde yaptığı müdahale sonrasında hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösteriyor.

58'
Thievy Bifouma'nın pasıyla topla buluşan Guilherme'nin ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

56'
Sağ kanatta Roberto Soldado'nun defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Nabil Dirar için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

51'
Sarı Kart Hasan Ali Kaldırım

46'
Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Evkur Yeni Malatyaspor başlıyor.

D.A'
İlk yarı sona erdi.

45'
Arturo Mina golde asisti yapan oyuncu oluyor.

45'
GOOOLL!!! Evkur Yeni Malatyaspor, Mitchell Donald'ın golü ile maçta tekrar eşitliği yakalıyor.

41'
Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Danijel Aleksic'in doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Volkan Demirel topa hakim olmayı başarıyor.

35'
Sol kanattan kazanılan korneri Mehmet Ekici paslaşarak kullanıyor. Ardından Hasan Ali Kaldırım'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Arturo Mina kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

31'
GOOOLL!!! Fenerbahçe, Mehmet Ekici'nin golü ile maçta tekrar öne geçiyor. Ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mehmet Ekici'nin, doğrudan kaleye gönderdiği sert şutunda meşin yuvarlak Fabien Farnolle'ün solundan köşede ağlarla buluşuyor.

28'
GOOOLL!!! Evkur Yeni Malatyaspor, Arturo Mina'nın golü ile maçta eşitliği yakalıyor.

22'
Yaşanan tartışma sonrasında Guilherme ve Roberto Soldado hakem Ali Palabıyık sarı kartla cezalandırılıyor.

19'
Sol kanattan kazanılan korner atışı sonrasında iki takım oyuncuları arasında yaşanan tartışma nedeniyle oyun kısa bir süre duruyor.

15'
Hasan Ali Kaldırım'ın pasıyla topla buluşan Yassine Benzia'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

11'
Defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Danijel Aleksic için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

8'
Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Mehmet Ekici'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Fabien Farnolle çift yumrukla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

5'
Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Adem Büyük, Mauricio Isla'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

2'
Mauricio Isla golde asisti yapan oyuncu oluyor.

2'
GOOOLL!!! Fenerbahçe, Mehmet Ekici'nin golü ile maçta öne geçiyor. Hızlı gelişen atakta Andre Ayew, Mauricio Isla, Mehmet Ekici arasındaki üçlü paslaşma sonrasında cez alanında topla buluşan Mehmet Ekici'nin topun gelişine sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Fabien Farnolle'ün sağından köşede ağlarla buluşuyor.

1'
Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe başlıyor.
-
Her iki takımda sahaya çıkıyor ve karşılaşma birazdan başlayacak.
-
Konuk ekip Evkur Yeni Malatyaspor cephesinde ise sakat olan Rahman Buğra Çağıran ve Murat Akça zorlu Fenerbahçe deplasmanında kadroda yer almıyor.
-
Ev sahibi Fenerbahçe'de sakat olan Harun Tekin, Tolga Ciğerci, Erten Ersu, Oğuz Güçtekin ve Michael Frey ile cezalı olan Martin Skrtel bu karşılaşmada kadroda yer almıyor.
-
Süper Lig'de oynadığı son 13 maçın sadece birini kazanabilen Fenerbahçe, son altı maçta galip gelemedi.
-
Konuk Evkur Yeni Malatyaspor ise Süper Lig'de beş maçtır mağlup olmuyor.
-
Ev sahibi Fenerbahçe Süper Lig'de oynadığı son üç maçtan beraberlikle ayrıldı.
-
İki takımın bu karşılaşmaya kadar aralarında yaptıkları 4 müsabakada her iki takımda 2'şer galibiyet aldı.
-
Konuk Evkur Yeni Malatyaspor ise 9 galibiyet 5 beraberlik sonucu elde ettiği 32 puanla Süper Lig'de 3. sırada yer alıyor.
-
Ev sahibi Fenerbahçe 18 hafta sonunda 3 galibiyet 8 beraberlik sonucu elde ettiği 17 puanla Süper Lig'de 17. sırada yer alıyor.
-
Ülker Stadyumu'nda saat 20:00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.
-
Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonu 19. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Evkur Yeni Malatyaspor karşı karşıya geliyor.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler