Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fenerbahçe geriye düştüğü maçta kazanmayı bildi

A24.com.tr » spor » Fenerbahçe geriye düştüğü maçta kazanmayı bildi
Fenerbahçe geriye düştüğü maçta kazanmayı bildi

Fenerbahçe, Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Ankaragücü'nü ağırladı. Sarı-Lacivertli ekip, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada sürprize izin vermeyerek Zanka ve Muriç'in attığı gollerle 3 puan aldı.

Sarı-lacivertli ekipte teknik direktör Ersun Yanal, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor'a deplasmanda 3-1 kaybedilen karşılaşmanın ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti.

Brezilyalı futbolcu Jailson Marques Siqueira'yı yedeğe çeken Yanal, bu ismin yerine ise Adil Rami'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Fenerbahçe, sahaya Altay Bayındır, Ozan Tufan, Zanka, Rami, Dirar, Luiz Gustavo, Tolga Ciğerci, Deniz Türüç, Kruse, Rodrigues ve Vedat Muric 11'i ile çıktı.

RAMI İLK KEZ SAHADA

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Victor Moses, Mauricio Isla ve Hasan Ali Kaldırım ise kadroda yer almadı. Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Adil Rami, MKE Ankaragücü maçında ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi. Sarı-lacivertli takım, yaz transfer döneminin son günlerinde Fransız stoper ile 1+1 sezonluk sözleşme imzalamıştı. Rami, hazır olmadığı gerekçesiyle önceki müsabakalarda görev yapmamıştı.

Konuk Ankaragücü ise sahaya Korcan, Cebrail, Pazdan, Kulusic, Pinto, Sedat, Faty, Moke, İlhan, Hector, Orgill 11'i ile çıktı.

RODRIGUES SAKATLANDI

Karşılaşma 1-1 devam ederken, Fenerbahçe'nin kanat oyuncularından Rodrigues bir sakatlık geçirdi. 39. dakikada Rodrigues yedek kulübesine değişiklik işareti yaptı ve sekerek kenara geldikten sonra kendini yere bıraktı.

Maça devam edemeyen Rodrigues'in yerine ise 41. dakikada Emre Belözoğlu oyuna dahil oldu.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

7. dakikada Zanka'ya yaptığı baskıyla topun sahibi olan Orgill'in uzak mesafeden şutunda, meşin yuvarlak kaleci Altay Bayındır'da kaldı.

16. dakikada MKE Ankaragücü öne geçti. Rami'nin orta sahada pasını engelleyen Sedat Ağçay, meşin yuvarlağı tek pasla savunmanın arkasına gönderdi. Orgill, ceza sahası içine girer girmez şutunu çekti ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1

20. dakikada Fenerbahçe'nin beraberlik golü geldi. Deniz Türüç'ün sağdan kullandığı köşe atışında kaleci Korcan Çelikay'ın hatalı çıkışı sonrasında topu arka direkte önünde bulan Zanka'nın vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1

27. dakikada Muric ile ceza sahası önünde verkaç yapan Kruse'nin şutunda, top az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

MURIÇ SAHNEDE

Karşılaşmadaki tempo ikinci yarıda da devam etti. Fenerbahçe'yi rakibi Ankaragücü karşısında 2-1 öne geçiren gol Vedat Muriç ile geldi. 73. dakikada Emre Belözoğlu'nun ara pasında ceza sahasında topla buluşan Kruse rakibini çok şık bir şekilde oyundan düşürdü ve Muriqi'e harika bir pozisyon hazırladı. Muriqi topu tek vuruşla ağlara göndermeyi başardı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

54. dakikada Muriç savunma arkasına sarkan Tolga'ya harika bir pas attı. Topu kontrol edip önüne alan Tolga Ciğerci kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten dışarı attı.

61. dakikada Ankaragücü ikinci yarıda ilk kez bu kadar etkili geldi. Sağ kanattan Hasan'ın yaptığı ortada bomboş durumda topla buluşan İlhan Parlak istediği kafa vuruşunu yapamadı.

81. dakikada Pazdan'ın pasıyla savunma arkasına sarkan Orgill süratle rakip kaleye gitti fakat karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşu gerilerden gelen Ozan Tufan tarafandan engellendi.

82. dakikada Canteros ceza sahasının dışından çok sert bir vuruş yaptı ama soluna çok iyi uzanan kaleci Altay topu çıkarmayı başardı.

90 dakika sonunda 2-1 kazanan Fenerbahçe, 3 puanı alarak Süper Lig'deki puanını 10 yaptı ve 2. sıraya yükseldi.

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler