Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fatih Terim Milli Takım'ın kaptanını açıkladı

A24.com.tr » spor » Fatih Terim Milli Takım'ın kaptanını açıkladı
Fatih Terim Milli Takım'ın kaptanını açıkladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yarın akşam oynanacak Kosova maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Terim, gazetecilerden gelen kaptanlık sorusuyla ilgili tartışmaya açıklık getirdi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan’ın kaptan olarak devam edeceğini açıkladı. Kosova maçı öncesinde basın karşısına geçen deneyimli teknik adam, Tolgay Arslan’ın Türkiye A Milli Takımı’nda forma giymesi meselesine de değindi. Tolgay’ı takımda görmek istediğini ifade eden Terim, favori oldukları maçlarda sürpriz sonuçların çıkmaması gerektiğinin de altını çizdi.
İşte Fatih Terim’in basın toplantısında yaptığı açıklamalar:

“Milli Takım’da iyi bir ortam var. Son zamanlarda görmediğimiz kadar çok iyi görünüyor. Tarih tekerrür inşallah eder. Kaptanlık için sıkıntı yok. Arda daha fazla milli sanırım. Mehmet, Arda, sırayla herkes gidiyor. Bir sıkıntı yok orada. Hırvatistan’dan 4-5 yememiz bekleniyordu dediğimde herkes kafasını salladı onayladı. Güçlüler, bunu o anlamda söyledim. Genç veya tecrübeli ayrımı yapmıyorum. Ümit Milli Takım’dan 7-8 oyuncu aldık.”

“1-2 SIKINTILI OYUNCU VAR”

Hırvatistan maçında 4’ler 5’ler beklenirken bu çocuklar orada puan aldı. Ukrayna ile 2-0’dan 2-2 başarı ama sahamızda kazanamamamız başarısızlık. İzlanda maçını kaybetmemiz doğal karşılanabilir. Bazı mevkilerde fazla isim var, oradan dışarıda kalan olacak. Bu gece saat 23:00’e kadar 20+3 kişiyi FIFA’ya vermek zorundayız. Yemek, antrenman 23:00’ü buluruz. 1-2 sıkıntılı oyuncu var”

İNŞALLAH SÜRPRİZ OLMAZ

“Hiç kimse hesaplamayaı yaparken ben buradan 3 puanla, 2 puanla çıkacağım demez. Biz buradan 9 puan alırız diyen kimse olmadı, herkes oldu. Kimsenin 9 puanı yok. Maçların kağıt üzerindeki ve saha üzerindeki zorlukları var. Önümüze 2 Kosova ve 1 Finlandiya maçı hesaba katıldığında, inşallah sürpriz olmaz. Üst taraftar olağanüstü hal olmazsa enteresan bir sıralama olacaktır.”
“Bu sıralama içinde 1 tek Ukrayna’ya gidiyoruz. Hırvatistan ve İzlanda’ya yenilebiliriz. 17-16 maç mağlup olmadığımızı unutuyoruz bazen. İnsan bazen neler yaptığını görmek istiyor açıkçası. Doğru yerlerde konumlandıracağız. Ondan sonra tabela önümüzde. Neye ihtiyacımız var, neye oynamamız lazım daha net bir puantaj önümüze çıkacak.

Sırtımız yere gelmeden daha esnemememiz lazım. Kırılmaların çok fazla olacağı bir grup yaşıyoruz.”

TOLGAY AÇIKLAMASI

“Almanya ve diğer ülkelerde olan ilgimiz alakamız ortada. Bazı oyuncuları kazanmak için çok uğraşıyoruz. Onların başında da Tolgay gelir. Ümit ederim FIFA ile ilgili konusu çözülür. A Milli olmadı hiç Çok da beğendiğim bir oyuncu.Daha evvel Alman milli takımını tercih ettiği için uluslararası seviyede bizde oynama şansı yoktu. Alman Milli Takımı teklif getirirse bu ciddi bir şeydir. Umarım Tolgay bizde oynama şansı bulunur.”

“Kerem’in bir an evvel tercihini yapıp, pasaportlarını veya haklarını kaybetmeden karar vermeli. Sinan Gümüş var bir de… Bunların hepsiyle temasa geçilmiş zamanında. Son durum böyle.” 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler