Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Dostluk maçı başladı

A24.com.tr » spor » Dostluk maçı başladı
Dostluk maçı başladı

Türkiye ile Rusya dostluk maçında Antalya'da karşı karşıya geliyor.

 OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
Antalya Arena Stadında emniyet görevlisi olan polislerin yanı sıra özel harekat tim ekipleri de mesai yaptı.
Stada giren tüm taraftarlar 3 kontrol noktasından geçerken özellikle protokol, sporcu ve basın tribünü girişinde ve stat çevresinde çok sayıda özel harekat ekibi kuş uçurtmadı. Basın mensuplarının çantaları dahi didik didik arandı.

15 TEMMUZ ŞEHİT AİLELERİ FONUNA DESTEK
Türkiye A Milli Takımının Rusya ile oynadığı maç öncesinde Antalya Arena Stadında 15 Temmuz şehitleri için " Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" yazılı dev bir koreografi yapıldı.

Türkiye-Rusya maçının tüm gelirlerini 15 Temmuz Şehit Aileleri fonuna bağışlayan Türkiye Futbol Federasyonu ayrıca bu fona 5 milyon TL de yatırılarak destek verildiğini 90 dakika önce açıkladı.

90 dakika öncesinde 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerin isimleri skorbordda yazıldı.

TÜRKİYE İLE RUSYA 18 YIL SONRA KARŞILAŞACAK
A Milli Futbol Takımı, bugün Antalya'da ağırlayacağı Rusya ile 18 yılı aşkın süre sonra karşılaşacak. Milliler, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül'de oynayacağı Hırvatistan maçı öncesi, organizasyonun finallerine ev sahipliği yapacak Rusya ile bugün Antalya Stadı'nda karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli futbol takımları, geçmişte iki kez özel maçlarda karşılaştı. 20 Nisan 1994'te Bursa'da yapılan maçı Rusya 1-0 kazandı. 22 Nisan 1998'de bu kez Moskova'da yapılan müsabakada Rusya aynı skorla galip geldi. Milliler, 22 yıl sonra ağırlayacakları Rusya karşısında üçüncü randevuda ilk galibiyeti almayı hedefliyor. Öte yandan Türkiye, SSCB döneminde rakibiyle yaptığı 15 maçın 12'sini kaybetti, 3'ünü kazandı. Bu müsabakalarda sadece 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gole engel olamadı.

MAÇIN CANLI TAKİBİ İÇİN TIKLAYINIZ


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler