Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Cenk Tosun 27 milyon euroya Everton'a transfer oldu

A24.com.tr » spor » Cenk Tosun 27 milyon euroya Everton'a transfer oldu
Cenk Tosun 27 milyon euroya Everton'a transfer oldu

İngiliz BBC Kanalı, Everton’ın Cenk Tosun için Beşiktaş ile anlaştığını açıkladı. Everton, Beşiktaş'a Cenk Tosun karşılığında 27 milyon euro ödeyecek.

 Dün akşam saatlerinde Londra'ya giden Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile bir araya gelen Everton Kulübü yöneticileri Cenk Tosun için daha önce verdikleri 25 milyon sterlin'lik bonservis bedeli teklifini 27 milyon sterlin'e yükseltince taraflar anlaşmaya vardı.

FİKRET ORMAN AÇIKLADI
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da, BeIN Sports'a yaptığı açıklamada, "Cenk Tosun transferinde son aşamaya kadar geldik. Kulübümüz kadar oyuncularımızın menfaati de önemli. Hafta sonuna kadar netleşir" dedi.

BeIN Sports'un haberine göre; Beşiktaş, Cenk Tosun transferi için yaklaşık 28 milyon Euro'ya Everton ile anlaştı.

Süper Lig'de verilen arada tatilini İngiltere'de geçiren ve iki kulüpten haber bekleyen Cenk Tosun'un hafta sonundan önce Everton için sağlık kontrolünden geçerek imza atması artık an meselesi...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, transferden sorumlu yönetici Umut Güner'le birlikte dün Domagoj Vida'nın imza töreni sonrasında İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmişti. Orman, BeIN SPORTS'ta yaptığı açıklamada oyuncu satışından ziyade takıma takviye yapmak için bu seyahati gerçekleştirdiğini dile getirmişti.

Orman, "Daha çok ara transfer için geldim. Bir iki tane görüşmemiz var. Oyuncu satmaktan ziyade daha çok takıma takviye için geldim. Şu an bitmiş, yapılmış bir şey yok. Uğraşıyoruz. Bizde transfer günlük olarak hareket etmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

CENK YERİNE GIROUD!
Yine BeIN SPORTS'ta yer alan habere göre Fikret Orman'ın transfer hedefinde Arsenal'den ayrılmak isteyen Olivier Giroud olduğu kaydedildi. Orman, Everton'a transferi gündemde olan Cenk Tosun'un yerine Olivier Giroud'yu transfer etmek için görüşmelere başlayacak.

İngiltere basınında son günlerde çıkan haberlere göre tecrübeli golcünün menajeri, Arsenal yetkilileriyle görüşerek "Dünya Kupası'nda olabilmek için düzenli oynamak istiyor. Bu yüzden Ocak 2018'de ayrılmak istiyor" ifadeleriyle resti çekmişti.

Bu sezon 25 maçta forma giyen Fransız yıldız, Premier Lig'de 4, UEFA Avrupa Ligi'nde 3 gol kaydetmişti.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler