Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Balotelli'ye "Çin" uyarısı

A24.com.tr » spor » Balotelli'ye "Çin" uyarısı
Balotelli'ye "Çin" uyarısı

İtalyanların "Başbakan" lakaplı efsane ismi Andrea Pirlo, milli takımdan arkadaşı Mario Balotelli'nin Çin Ligi'ne transfer olacağı yönündeki iddialar üzerine golcü oyuncuya tavsiyede bulundu.

Son zamanda yapılan transferler ve oyunculara ödenen bonservis bedeli ve yıllık ücretlerle tüm dünyanın dikkatini çeken Çin’in hedefinde şimdi de İtalyan yıldız Mario Balotelli olduğu iddia edildi. Liverpool ve Milan’da iki senedir beklentilerin altında kalan Balotelli’nin Çin’e gitme olasılığı İtalyan efsane Andrea Pirlo’dan veto yedi.

Jurgen Kloop’un kadroda düşünmediği Mario Balotelli’nin henüz 25 yaşında olduğunun altını çizen Andrea Pirlo, “Şimdiye kadar birçok büyük kulüpte oynadığı için onun ne kadar genç olduğunu unutuyoruz. Ancak hala futbolunu en üst noktaya taşıyabilecek vakti var” dedi.

"ÇİN DOĞRU SEÇİM OLMAZ"

ABD’de New York City formasıo giyen Pirlo, Mirror’a yaptığı açıklamada Balotelli’nin Çin Ligi’nde oynamaması gerektiğini de belirterek şunları söyledi:

“Bir sonraki takımını seçerken dikkatli olmak zorunda… Çin’e gideceği şeklinde haberler okuyorum. Çin Ligi’ne duyduğum bütün saygıya rağmen Balotelli için doğru bir seçim olacağını düşünmüyorum. Eğer Avrupa’da bir kulüp seçer ve iki üç sezon başarılı olursa, henüz 28 yaşında olacak, yine dev kulüpleri peşine takabilir. Kendisine başka tavsiyem yok. O kalitesinin ve yapabileceklerini farkında… Artık bundan sonrası ona kalmış…”

“KAHKAHALARLA GÜLDÜRÜRDÜ”

İtalya Milli Takımı’nda birlikte forma giydiği Balotelli’nin çok yetenekli bir forvet olduğunu belirten Pirlo “Beni bazen sinirlendirse de onu seviyorum. Bazen İtalya Milli Takımı antrenmanına suratında kocaman bir gülümseme ile gelir, neşesini herkese bulaştırırdı. Beni de kahkahalarla güldürürdü. O zaman onun ne düşündüğünü, aklında neler olduğunu merak ederdim. Birçok dünya çapında forvetle oynadım, onda da bu seviyeye gelecek özellikler fazlasıyla var” şeklinde konuştu.

Pirlo, İtalyan forvetin sadece medya için iyi bir malzemeden ibaret olmadığını, ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler