Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Arséne Wenger milli takım çalıştıracak

A24.com.tr » spor » Arséne Wenger milli takım çalıştıracak
Arséne Wenger milli takım çalıştıracak

EURO 2016'ya son 16 turunda veda eden İngiltere'de teknik direktör arayışlarıı başladı. İngilizler, istifa eden Roy Hodgson'ın yerine Arsenal menajeri Arséne Wenger'i getirmeyi planlıyor.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’da ikinci tur maçında İzlanda’ya yenilerek turnuvaya veda eden İngiltere’de, görevi bırakan teknik direktör Roy Hodgston’ın yerine arayışlar başladı. Listenin başında ise Arsenal’in Menajeri Arsene Wenger var.

Turnuvada Galler, Slovakya ve Rusya ile mücadele ettiği B Grubu’nu ikinci sırada bitiren İngiltere, ikinci turda İzlanda ile rakip olduğunu öğrenince içten içe sevindi. Ancak karşılaşma pek de İngilizlerin beklediği gibi geçmedi. Henüz 4 dakikada Rooney’nin penaltısı ile öne geçen İngiltere, Sigurdsson ve Sigthorsson gollerine engel olmayınca yenik duruma düştü. Skoru lehine çevirmek için büyük uğraş verse de katı İzlanda savunmasını geçemeyen İngilizler, mücadeleden yenik ayrılarak EURO 2016’ya veda edip evine döndü.

Bu sonucun ardından İngiliz basını tarafından sert eleştirilere maruz kalan İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgston, görevinden istifa ettiği açıkladı. Tecrübeli çalıştırıcının istifasını kabul eden İngiltere Futbol Federasyonu (FA), takımın başına geçireceği ismi araştırmaya başladı. FA, öncelikli olarak Arsenal Menajeri Arsene Wenger için nabız yokladı.

İNGİLTERE 1 YIL BEKLEYECEK

Arsenal ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Wenger’den olumlu yanıt alan FA, Arsenal yönetimini ikna edemedi. Bunun üzerine İngiltere Milli Takımı’nın başına geçici bir teknik adam atanması ve bir yıl sonra Londra ekibi ile sözleşmesi bitecek olan Wenger ile anlaşılması fikri ağırlık bastı. Şu anda İngiltere 21 Yaşaltı Milli Takımı’nı çalıştıran Gareth Southgate’i geçici menajer olarak düşünen FA, gelecek yaz Fransız çalıştırıcı ile sözleşme imzalama kararı aldı. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler