Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Anadolu Efes finalde! Anadolu Efes 92-73 Fenerbahçe Beko

A24.com.tr » spor » Anadolu Efes finalde! Anadolu Efes 92-73 Fenerbahçe Beko
Anadolu Efes finalde! Anadolu Efes 92-73 Fenerbahçe Beko

Euroleague Final Four yarı finalinde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 92-73 mağlup etti. Anadolu Efes, Euroleague’de ilk defa finale yükselmeye hak kazandı.


Anadolu Efes, Euroleague Final Four Yarı Final mücadelesinde Fenerbahçe Beko’yu 92-73 mağlup etti ve tarihinde ilk defa Euroleague'de finale kalmayı başardı.

Sarı lacivertli ekibin koçu Zeljko Obradovic, sahaya Ali Muhammed, Erick Green, Marko Guduric, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı.

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman ise Shane Larkin, Vasilije Micic, Krunoslav Simon, Adrian Moerman ve Bryant Dunston ilk beşine görev verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını 45-40 önde kapatan lacivert beyazlılar, üstünlüğünü koruyarak sahadan galip ayrıldı.

İlk final

Anadolu Efes, bu galibiyetle tarihinde ilk defa Avrupa basketbolunun 1 numaralı kupasında finale kaldı. Daha önce 2000 yılında FIBA Euroleague ve 2001 yılında FIBA Suproleague’de son 4 takım arasına girmeyi başaran lacivert beyazlı ekip, bu turnuvalardan üçüncü ayrılmıştı.

Temsilcimiz, 1996 yılında Koraç Kupası’nı müzesine götürerek Türkiye basketbol tarihinin ilk Avrupa Kupası’nı kazanmıştı.

Shane Larkin yıldızlaştı

Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Shane Larkin, maça damgasını vurdu.

Karşılaşmayı 28 sayı, 7 ribaund, 7 asist ve 2 top çalmayla tamamlayan Larkin, lacivert beyazlıların galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

Bu istatistiklerle 40 verimlilik puanına ulaşan yıldız oyuncu, Final Four tarihinin bu alanda en yüksek puanlı maçını oynamış oldu.

Ataman koleksiyonu tamamlamak istiyor

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman, 2012’de Beşiktaş ile EuroChallenge ve 2016’da EuroCup’ta zafere uzanmıştı.

Başarılı koç, Anadolu Efes yönetiminde Euroleague şampiyonluğuna ulaşırsa üç farklı Türk takımıyla üç farklı Avrupa Kupası kazanma başarısına ulaşacak.

Ataman’ın 2002 yılında Montepashci Siena yönetiminde bir de Saporta Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Fenerbahçe üç yıl sonra finalden uzak

Fenerbahçe Beko ise, üst üste üç defa final oynadığı Euroleague’de kupa mücadelesinden elenmiş oldu.

Sarı lacivertliler, 2017’de Olympiakos’a karşı galip gelerek kupayı müzesine götürmüştü.

Obradovic'in öğrencileri, 19 Mayıs Pazar günü üçüncülük maçına çıkacak.

Tarihte ilk kez iki Türk takımı birbirine rakip

Avrupa basketbolunun kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu THY Avrupa Ligi'nin Dörtlü Finali'nde tarihte ilk kez iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes birbirine rakip olarak sahaya çıktı.

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrindeki Fernando Buesa Arena'da Dörtlü Final organizasyonu, Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasındaki Türk derbisiyle başladı.

Sarı-lacivertliler, üst üste ve toplamda 5. kez Dörtlü Final'de yer alırken, Anadolu Efes 18 yıl sonra bu organizasyonda mücadele etti.

Vesely ve Kalinic kadroda

Fenerbahçe Beko'da sakatlıkları düzelen oyuncular Jan Vesely ile Nikola Kalinic kadroda yer aldı.

Tedavileri tamamlanan iki isim de başantrenör Zeljko Obradovic tarafından kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe Beko'nun Fransız uzunu Joffrey Lauvergne ile İtalyan forveti Luigi Datome ise sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

Final

Final maçı 19 Mayıs Pazar günü saat 21:30'da oynanacak.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler