Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Akhisarspor 3-0 Galatasaray Maç Özeti beIN Sports

A24.com.tr » spor » Akhisarspor 3-0 Galatasaray Maç Özeti beIN Sports
Akhisarspor 3-0 Galatasaray Maç Özeti beIN Sports

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasına lider giren Galatasaray, deplasmanda Akhisarspor'a 3-0 mağlup oldu ve zirveden indi. Akhisarspor ise bu sezon evinde ilk kez galip geldi.

Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta, cumartesi maçlarıyla devam ediyor.

Haftaya lider giren ancak maç eksiğiyle Başakşehir'in ardından ikinci sıraya gerileyen Galatasaray, ligin zorlu ekiplerinden Akhisarspor'a konuk oldu.

Ligdeki ilk 5 maçından 4 galibiyet, 1 beraberlik çıkaran Sarı Kırmızılılar, liderliği geri almak için çıktığı maçta büyük bir şok yaşadı.

İlk yarıda Gary Rodrigues ile penaltıdan faydalanamayan Cimbom, ikinci yarı rakibinden 3 gol yedi ve sahan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

İLK 11'LER:

AKHİSARSPOR: Fatih, Vrsajevic, Caner, Mustafa Yumlu, Kadir, Serginho, Regattin, Sissoko, Eray, Güray, Manu

YEDEKLER: Lukac, Bilal, Aykut, Helder Barbosa, Onur, Onurcan, Dany, Josue, Bokila, Larsson
TEKNİK DİREKTÖR: Cem Kavçak

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Serdar, Ozan, Nagatomo, Ndiaye, Fernando, Emre, Sinan, Rodrigues, Henry Onyekuru

YEDEKLER: İsmail, Linnes, Ahmet, Maicon, Ömer, Donk, Yunus, Muğdat, Feghouli, Eren
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

İki takımın da etkili ataklarla başladığı Akhisarspor-Galatasaray karşılaşmasın henüz 4. dakikasında Emre Akbaba'nın gole yaklaşması zevkli bir maçın habercisi gibiydi. Nitekim de öyle oldu; ancak takımlar ilk yarı gol atamadı. 6. dakikada Regattin'in röveşata vuruşunu Muslera aynı güzellikte çıkardı. 12. dakikada Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı gol öncesi hakem VAR'ın yardımıyla ofsayt kararı verdi. 42. dakikada Serginho'nun cezasahası içinde Serdar Aziz'e yaptığı hareketi hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı olarak değerlendirdi. Bir dakika sonra Garry Rodrigues'in penaltı vuruşunu kaleci Fatih Öztürk çıkardı ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Takımlar, ikinci yarıya daha kontrollü başlarken; 51. dakikada Elvis Manu, Akhisarspor'u 1-0 öne geçirdi. Güzel organizasyonu golle sonuçlandıran Manu, bu sezon ligdeki 2. golünü attı.

Fatih Terim, oyunun ilerleyen bölümlerinde tüm kozlarını kullandı. Sinan Gümüş'ü oyundan alıp Eren Derdiyok'u yerine sahaya süren tecrübeli teknik adam, Fernando'nun yerine de Muğdat Çelik'i oyuna aldı. Emre-Ndiaye ikilisiyle oyun kontrolünü ele geçirmeye çalışan Terim; Onyekuru'yu da sağ kanada çekti. Ancak Terim'in daha baskılı olma ve oyunun kontrolünü tamamen elde etme amacı tam olarak istenen sonucu vermedi. Akhisarspor ise son dakikalarda skor üstünlüğünü korumak isterken ani ataklarla gol aradı. 80. dakikada Güray Vural'ın penaltı golüyle ev sahibi ekip 2-0'ı buldu.

84. dakikada Muslera'nın elinden kaçırdığı topu Mustafa Yumlu, ağlarla buluşturdu ve Akhisarspor'u 3-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda iki takımın da çabası sonuç vermedi ve Akhisarspor sahadan 3-0 galip ayrıldı. Galatasaray, bu sezon 2. kez sahadan yenik ayrılırken; 12 puanda kaldı ve liderliği Medipol Başakşehir'e bıraktı.

ÖZETİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ (AKHİSARSPOR 3-0 GALATASARAY)

TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendikleri maça göre 11'de 4 değişiklik yaptı. Terim, Linnes, Ryan Donk, Eren Derdiyok ve cezalı Younes Belhanda'nın yerine, Mariano Filho, Ozan Kabak, Sinan Gümüş ve Henry Onyekuru'ya şans verdi. Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki 5 maçının da ilk 11'inde yer alan Eren Derdiyok, yedek soyundu, Eren'in yerine forvette Henry Onyekuru görev aldı. Fatih Terim, Lokomotiv maçına yedek soyundurduğu Ozan Kabak'ı geçen haftaki Kasımpaşa maçında olduğu gibi ilk 11'de sahaya sürdü.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler