A24 Anasayfa   |    Video Galeri

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek)

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kirde Kebabı : Kıtır yufka üzerinde yoğurt ve sebzeli dana kavurma

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Ekşili Lohusa Çorbası: Kuzu etli, yumurtalı lezzet ve şifa dolu bir çorba

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Vişneli yaprak sarma : Etli sarmaların kralı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Hamsi Tava : Kızartılan hamsiler sirke ve sarımsak sosuyla servis ediliyordu

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Etli enginar dolması : Enginarın aroması ve kuzu etiyle şenlenen dolma

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Piruhi : Un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz içinden yapılan mantı benzeri bir yemektir.

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Hibeş: Tahin ve çeşitli baharatlarla hazırlanmış nohut ezmesi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kazandibi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kabak Kalyesi : Koyun eti, soğan pekmez ile sarımsak limon ve kabak ile lezzet buluyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Nemse Böreği : İçinde küçük küçük kesilmiş patlıcan, kabak, kıyma bulunan, görüntüsü baklavayı andıran lezzetli börek

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Susuz pilav :Kuzu eti, tereyağı , un ve sakızla yapılan nefis pilav

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Yoğurtlu Çorba:Yoğurt ve tavuk suyu ile hazırlanan çorba, ilave edilen un ile kıvamı artırılıyırodu.

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

İçli Köfte : Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Zeytinyağlı iç baklalı enginar : Lezzeti yemeğin isminde gizli

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Mahmudiyye : Tarçın, karanfil ve kayısı ile lezzetlendirilmiş, Rezaki üzümlü ve bademli piliç yahnisi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Karnıyarık : Lezzeti pilav ve cacık ile taçlandırılır

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Ciğer tavası: Una bulanmış ciğerler kimyon ve karabiber ile kızartılıyor üstüne limon sıkılarak servis ediliyordu

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Paça Böreği :Kuzu paçasıyla hazırlanır

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Düğün Çorbası : Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin vazgeçilmezi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kavun Dolması

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Babaganuş : Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve biberle hazırlanır

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Baklalı yaprak sarma : Tokat'ın en özel lezzetlerinden biri

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tavuk Kebabı : Haşlanmış tavuğun üstüne soğan suyu ile seyretilmiş yoğurt sürülerek kızartılır, maydonozla servis edilir

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Vetrika: kavrulmuş un hamur haline gelince ateşten alınır ve yumurtalar yedirilir. Küçük parçalara ayrılan yumurtalı hamur fırında pişirilir üstüna kıyma ya da peynir ile servis edilir

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Yoğurtlu Şalgam kızartması : un ve yumurtaya batırılan şalgam zeytinyağda kızartılıyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Paça yahnisi : Dana veya kuzu paçası nohut ve bol soğanla pişirilerek servis ediliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Hums Lokması : Kuş üzümlü, çam fıstıklı ve tarçınlı nohut ezmesi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Pastırmalı yumurta : Sotelenmiş soğan, tereyağı, çemeni ayrılmış pastırma ve birkaç damla sirkenin yarattığı mucize lezzet

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Balkabağı Dolması : Çamfıstığı, soğan, pirinç ve kıymayla doldurulmuş balkabağı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kaymak baklavası

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Patlıcan silkmesi :Nefis bir zeytinyağlı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Lor Köftesi : Lor maydonoz yumurta ve tereyağının lezzeti birarada

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Yoğurtlu Şiş Kebap : En altta et suyu ile ıslanmış pideler ortada ızgarada pişirilmiş et ve sarımsaklı yoğurt

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kadınbudu : Bir klasik

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Bumbar ve Şirden: dillere destan lezzetler

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Papaz Yahnisi : Dana etiyle yapılan en lezzetli yahni

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Patlıcanlı pilav : yaz aylarının lezzetli yemeği

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Peynir Lokması : Peynirli lezzet patlaması

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Patlıcan Mücveri : Tereyağında kızartılarak hazırlanan patlıcan kıymayla servis edilirdi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Buğdaylı Balık Çorbası : Boğazın levrekleri keşkeklik buğday ve sirke ile pişiriliyor üzerine nane ve maydonoz serpilerek servis ediliyordu

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Hurma Kebabı : Hurma büyüklüğünde pişirilen köfteler kakule ve tarçın ile lezzetlendiriliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Arefe Köftesi :Kuzu kıyması anason , kimyon, soğan ve bulgur ile lezzetlendiriliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Yalancı Pilaki: Sarımsak , kereviz ve domatesle pişirilen içinde et olmayan nadir yemeklerden biri

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Su Böreği: peynirli kıymalı ya da sade...

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Çılbır : Haşlanmış suda pişirilmiş yumurta tereyağlı karabiberli sos ile hazırlanıyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Hakani helva

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kestaneli Terine Çorbası: Kestaneli, yoğurtlu ve baharatlı kuru meyve çorbası

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Defneli Şiş kebabı : Kuzu eti defne ve soğanın müthiş bileşimi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Elmasiye

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Abdigör Köftesi : Etin sabit bir ritimle saatlerce dövülerek, sinirlerinden ayıklanmış macun gibi bir kıvama getirilmesinden sonra ince kıyılmış soğan ve baharat ile yoğurularak yuvarlak parçalar halinde suya atılıp haşlanması yoluyla yapılır. Püf noktası ise dövülmesidir. uZor olmasının yanı sıra dikkatsiz yapılırsa etin

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

İşkembe Yahnisi : Tereyağda kızartılan işkembe nohut ve soğanla biraraya getiriliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Çevgani mücveri : Kuzu eti yumurta, un ve maydonozla karıştırılır tereyağında kızartılarak servis edilir

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Vişneli ekmek tatlısı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Terbiyeli Ciğer Çorbası : Et suyunda pişirilen kuzu ciğeri tereyağı ile pişirilip, yumuta ve un ile taçlandırılıyor. Bu çorbaya nane ve maydonoz çok yakışır.

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Acem pilavı : Yapımı zahmetli ancak çok lezzetli

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tas Kebabı : Tarçın kakule ve anason ile terbiye edilmiş kuzu eti ile pişirilen pilav, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tavuklu Etli Yahni :Tavuk ve kuzu kol'un muhteşem birlikteliği

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tuffahiye: Bulgur, kereviz sapı ve soğan ile doldurularak fırınlanmış elma dolması

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Uskumru dolması : Boğazdan gelen lezzetin pirinç ile buluştuğu zirve

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Peynirli maydonozlu mücver: Peynir maydonoz, kekik ve yurta biraraya gelince...

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Marmarina : Terbiyeli kıymalı körpe ıspanak

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tavukgöğsü

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

İşkembe Çorbası : İftar sofralarının iştah açısı, vazgeçilmezi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kuşbaşı Kebabı : Soğan yenibahar ve karabiber ile terbiyelendirilen kuzu eti ızgarada pişirilerek servis ediliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Saray lokması

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tavşan Yahnisi: Sarımsaklı, tereyağlı ve bol lezzetli

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Bamya dolması : Zahmetli ama nefis

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Piliç Çorbası : Lezzet ve sağlık kaynağı üstelik çok doyurucu

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Ciğer Kebabı : Ciğerin en güzel hali

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Yalancı İlik Yahnisi: Kuzu ciğeri ve kuzu etinin biraraya getirilerek hazırlanan yahni tam bir lezzet bombası

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Luhum pilavı : damak tadına düşkün olanlar için

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Bulgurlu Mercimek Çorbası : Bulgur ve mercimekle hazırlanan reyhan ile lezzetlendirilen bir klasik.

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Çömlek Kebabı : Kapaklı bir güvecin en alt katına limon, sonra sırasıyla et, soğan, bamya,patlıcan, kabak ve domates, sarımsak konularak pişirilen Çömlek Kebabı anason ve karabiberle tatlandırılıyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Demir tatlısı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Medfune: Patlıcan, bakla, kiş kabaği veya kenger kullanılarak yapılan etli sulu yemek

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tavuk ciğeri kebabı : Önce ızgarada pişirilen tavuk ciğerleri bir de tereyağı ve baharatlarla tavaya atılıp hazırlanıyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Peynirli katmer : keş ya da kurutla hazırlanan nefis hamurişi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Nohut Çorbası : Püre haline getirilmiş nohut, piliç suyunda pişiriliyor.

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Muzhır Kebabı : Soğan, karabiber ve tuz ile terbiye edilen et şişe geçirip üstüne iç yağı sarılarak pişiriliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Tatlılı Et yahnisi: Tereyağda kızartılmış gerdan eti soğan ve pekmezle lezzetlendiriliyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Bademli ve Terbiyeli Tavuk Çorbası: Edirne'nin adıyla müsemma kuvvet deposu çorba

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Semüz Oğlak Kebabı : Fırında tandır usulü pişirilmiş süt oğlak kebabı. İç pilavla ile servis edilirdi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kırma Tavuk yahnisi: Tuz ve soğan ile ovularak terbiye edilen tavuk, önce ızgarada ardından, biber soğan ve maydonozla tencerede haşlanarak ikinci kez pişirilir

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Baş pilavı : Kuzu kellesi ile hazırlanan pilav sakız ile aromalandırılırdı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Toyga Aşı: Soğuk servis edilen yarma buğday ve nohutlu yoğurt çorbası

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Nohutlu Beyaz Yahni: Kuzu eti ve nohutun birarada pişirildiği bu yahni tören yemekleri arasındaydı

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Kalacoş: Doğranmış tandır ekmeği üzerine soğanlı kavurma ve sulandırılarak ayran haline getirilmiş kurut konuşarak yapılır

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Güllabiye

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Nırbaç: Kuzu etinden köfte ve havuçlu, kişniş, tarçın, zencefil ve nar ekşisi ile tatlandırılmış tencere yemeği

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Midye tava : Bugünden farklı olarak yapımında sirke ve yumurta da kullanılıyordu.

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Makaronya Tavası : Zengin sofralarında pişirelen bu tava peynir ve hindistan cevizi ile tatlandırılıyordu

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Terbiyeli Ciğer Tava :Soğan ve tuz ile terbiye edilen ciğer zeytinyağında kızartılarak servis edilirdi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Taze fasuyle mücveri : una bulanan fasulye tereyağda kızartılarak servis ediyiyord

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Revani

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

İşkembe Tava: Tereyağda kızartılan işkembe

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Lalanga: İçine ne konursa konsun sıcak sıcak yenen nefis bir hamurişi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Beyin Tava: Yumurtaya batırılan beyin unlanarak kızartılarak servis edilirdi

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Mihrap böreği : Günümüzde kol böreği olarak anılıyor

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Şeyhmilmuşi : Patlıcanlı peynirli lezzet topu

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Aşure

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Aside : Bamya ile yapılan nefis yemek

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Dövme Pilav : dövme buğday ya da bulgur ile hazırlanır

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Düğün pilavı : Et suyu ile hazırlanan pilav kuzu etiyle servis edilir

Osmanlı mutfağında iftar menüleri (Osmanlıda pişen en özel 101 yemek) A24

Nazlı aş