A24.com.tr » eğitim » Yozgat'ta okullar tatil mi, yarın 23-24 kasım okullar tatil mi meb açıklama

Yozgat'ta okullar tatil mi, yarın 23-24 kasım okullar tatil mi meb açıklama

Yozgat'ta okullar tatil mi, yarın 23-24 kasım okullar tatil mi meb açıklama

Kar yağışı İç Anadolu bölgesinde de etkisi arttırmaya devam ederken, kar yağışının en çok görüldüğü yerlerden bir tanesi olan Yozgat'ta yarın okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

 Kar yağışı için en çok uyarıların yapıldığo kentlerden biri olan Yozgat'ta okulların tatil olup olmaması ile ilgili bir açıklama bekleniyor.

Yozgat hava durumu tahmini meteoroloji işleri müdürlüğünden kar yağışı alarmıyla geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Karadeniz bölgesi kuvvetli kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji bu bölgelerdeki iller için 5 ile 20 santim arasında kar yağacak uyarısı yaptı. Meteorolojinin bugün kar yağışı için uyarı verdiği iller şunlar : Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Niğde, Nevşehir, Kayseri , Yozgat, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Çankırı, Çorum, Yozgat ve Aksaray. Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir.

İLGİLİ HABER Kars'ta yarın okullar tatil mi 23-24 Kasım okullar tatil mi MEB açıklaması Kars'ta yarın okullar tatil mi 23-24 Kasım okullar tatil mi MEB açıklaması

YOZGAT HAVA DURUMU : Meteorolojinin Yozgat hava durumu tahmininde bugün için de kar yağışı uyarısı var. Yozgat ilinin 5 günlük hava durumu analizi şöyle:

Meteorolojinin 21 Kasım salı günü için kar yağışı uyarısı verdiği iller listesine bugün yenileri eklendi. Batı karadeniz bölgesindeki illerde 20 santimi aşan kar beklenirken, iç anadolu illerinde ise 5 ile 20 santim arası kar bekleniyor. Meteorolojinin bugün kar yağışı için uyarı verdiği iller şunlar : Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce, Niğde, Nevşehir, Kayseri , Yozgat, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Çankırı, Çorum, Yozgat ve Aksaray.

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? : Bugün 17 ilde kuvvetli kar yağışı etkili olurken yağışlar perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek. Bu illerde yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı için gözler valiliğe dönmüş durumda. Kar tatili için gece ilerleyen saatlerde valilikler yapacakları değerlendirme ile son kararlarını duyuracaklar.

Kar nedir? Kar yağışı nedir? Kar nasıl oluşur?

Kar, bir yağış biçimidir. Kar bulutlarda bulunan su taneciklerinin aşırı soğuk ile karşılaşması sonucu kristalleşerek oluşmasıdır. Bu olay çok çabuk meydana geldiği için su tanecikleri yağmura dönüşmeden kar haline gelmiştir. Kar taneleri yapılan araştırmalara göre altıgendir. Fakat küçük olduklarından çıplak gözle şekilsiz gözükürler. Ve bunların hiçbiri birbirine benzemez. Ve gökyüzünden yere doğru inerken hiçbiri birbirine değmez. Toprak ve atmosferin ısı aynı olursa yere düşen kar taneleri erimez. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre yeryüzüne inen yağış çeşitlerinin sekizde birinin kar yağışı olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca yere düşen kar taneleri toprağın üzerine kaplar ve toprağın donmasını engeller. Kar tanesi oluşurken sıcaklığa ve neme göre şekil alır. Kar yazın oluşacak nem ve kuraklığı önler. Ayrıca toprağa düşen kar taneleri azot bakterileri yardımıyla eriyerek azot tuzu haline gelerek toprağı da besler. Buna karşın kar taneleri yağış çeşidine ve yağış türüne göre; uzun ince kalem veya şapkalı sütun gibi isimler alır.

YORUMLAR
  2017 yılının en iyi oyunları belli oldu
2017 yılının en iyi oyunları belli oldu