A24.com.tr » teknoloji » YouTube'da bağış dönemi

YouTube'da bağış dönemi

YouTube'da bağış dönemi

YouTube, YouTube Premium kullanıcıları için bağış sistemini başlatıyor. Kullanıcılar istedikleri içerik üreticisine aylık 2 dolara kadar "Süper Sohbet" bağışı yapabilecek.

YouTube’un oyun içeriklerinden sorumlu Başkanı Ryan Wyatt, yeni özelliğin test edildiğini doğruladı. Android Police’in yayınladığı rapora göre beta testi, Mayıs ayının sonunda kullanıma sunulacak.

Android Police’in muhabirlerinden biri tarafından keşfedilen bu test süreci, Premium abonelerin içerik üreticilerine aylık 2 dolar karşılığında destek olmasına olanak sağlayacak. Bir YouTube Premium aboneliği ise şu anda aylık 11,99 dolar.

2017 yılında başlatılan “Süper Sohbet“, içerik üreticilerinin ek gelir kazanmasını sağlıyordu. Bu sistem sayesinde, Twitch’e benzer şekilde, insanlar yazdıklarının en üstte görünebilmesi için belirli bir miktar para ödeyebiliyor, içerik üreticisinden sorularına cevap isteyebiliyordu. Bu özellik şimdi daha da geliştirileceğe benziyor.

Süper Sohbet özelliğinden sadece 1000’den fazla abonesi olanlar yararlanabiliyor.

Süper Sohbet özelliği, yayıncılara gelir konusunda faydalar sağlarken, yayıncıların çok içerik üretmesine sebep oluyor. Bu YouTube’un istediği bir şey gibi görünse de, kaliteli içerik sayısı azalıyor ve ilgi çeken ancak kalitesiz konulara odaklanan içerikler artıyor.

Tüm bunlara rağmen YouTube, Süper Sohbet özelliğini daha da geliştirecek, daha da Twitch rakibi özelliklerle donatacak gibi görünüyor. Söz konusu özellik ve YouTube Premium, şu an sadece Amerika Birleşik Devletleri‘nde kullanılabiliyor. Ancak YouTube Premium’a farklı yollardan erişmek ve kullanmak mümkün.

 

YORUMLAR
  Sanatçılardan Adalet Mitingi'ne büyük destek!
Sanatçılardan Adalet Mitingi'ne büyük destek!