A24.com.tr » teknoloji » YouTube, Netflix'e rakip oluyor

YouTube, Netflix'e rakip oluyor

YouTube, Netflix'e rakip oluyor

YouTube, Netflix'in interaktif filmi Black Mirror Bandersnatch gibi ilk interaktif filmini yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda Netflix ilk interaktif içeriğini yayınlanmıştı. Black Mirror: Bandersnatch adındaki bu alternatif filmdeki kaderi izleyicilerin tercihleri belirliyordu. Film, bu yüzden birçok Netflix kullanıcısı tarafından oldukça dikkat çekmiş ve izleyiciler tekrar tekrar izleyerek farklı sonları görmeye çalışmıştı.

Bunun oldukça ilgi çekici olduğunu düşünen YouTube, ilk adımı attı.

Şimdi de ortaya çıkan haberlere göre, YouTube da kendi interaktif filmininin hazırlığına başladı. YouTube orijinal içerikleri arasında yer alacak Youtube interaktif filmi, yakında duyurulacak. Ayrıca filmin ilgi görmesi halinde devamının geleceği söyleniyor.

YouTube interaktif reklamlar yapmıştı

YouTube interaktif film içeriklerinin Netflix’ten daha yüksek bir başarıya ulaşması, beklentiler arasında yer alıyor. Çünkü YouTube, geçtiğimiz yıllarda interaktif reklam örnekleriyle karşımıza çıkmıştı. Dolayısıyla YouTube‘u bu konuda Netflix’e göre daha tecrübeli olduğunu söyleyebililiriz.

İnteraktif içerikler konusunda farklı düşünceler var. Bir kesim bu tarz içerikleri oldukça ilgi çekici bulsa da bir kesim bu içeriklerin oyundan farkının olmadığını savunuyor. Ancak Netflix‘in ardından YouTube‘un da interaktif film çıkarması üzerine, interaktif filmlerin daha popüler bir hale geleceği düşünülüyor.

YORUMLAR
  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...