A24.com.tr » eğitim » YÖS mağduru öğrenciler yardım bekliyor

YÖS mağduru öğrenciler yardım bekliyor

YÖS mağduru öğrenciler yardım bekliyor

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nı (YÖS) kazanıp hakları geri alınan öğrenciler, kazandıkları bölüme yerleştirilmeyi talep ediyor.

Sena Özenler adlı bir vatandaş, 27 Nisan 2019'da İstanbul Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'na (YÖS) girip sınavdan 100 (yüz) tam puan aldı. Tercih işlemlerini yapan Özenler, 19 Temmuz 2019'da açıklanan tercih sonuçlarına göre Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni (İngilizce) kazandı.

YÖK, 21 Temmuz'da yeni karar yayınladı ve mavi kartlıların bazı bölümlerde yüzde 10'luk kontenjanı geçmemesi gerektiğini belirtti. Bu karar sonrası üniversiteyi arayan öğrenci, okuldan "herhangi bir sorun olmayacağı" yanıtını aldı. 21 Ağustos tarihinde ise üniversitenin yeni duyurusuyla 'kazanmış olduğu bölümü' kazanamadığı bildirildi. 

Okulun açılmasına 3 hafta kala aldığı bu haberle hayalleri yıkılan, yaptığı tüm yurt ve bilet planlamaları boşa çıkan Sena Özenler, sitemini şu sözlerle dile getirdi:

"En önemlisi istediğimiz bölümleri hak ederek kazandığımız için mutluluk ve gurur yaşamaktaydık. Ben 2 engelli kardeşe sahibim ve ailemin bütün umudu bendeydi. Bu gurur ve mutluluğu onlara yaşatmışken bu olay yüzünden hepimiz mahvolmuş durumdayız."

Üniversitenin konuyla ilgili suçu YÖK'e attığını, aynı şekilde YÖK'ün de üniversiteyi suçladığını söyleyen Sena Özenler, "YÖK bu kararı temmuz ayında vererek zaten çok geç kalmıştır. Normalde bu kararı önümüzdeki dönem için uygulaması gerekmektedir. Benimle birlikte birçok arkadaşım mağdur oldu. Biz İstanbul Üniversitesi'ni kazandığımız için başka üniversiteleri değerlendirmeye almadık ve şu anda hepimiz ortada kaldık. Geleceğimizden endişelenmeye başladık. Senelerdir verdiğimiz emekler bir anda boşa gitti. Tam puan almamıza rağmen okula kabul edilmedik. Bizim yerimize başka insanları yerleştirdiler. Bizim tek suçumuz anne babamızın Türk olması sanırım. Hem manevi hem maddi olarak çok zarar görmekteyiz. Çok mağduruz, gereğinin acil yapılmasını istiyoruz. Bize verilen haklarımız geri alındı" diyerek yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Sena Özenler ve diğer YÖS mağduru öğrenciler, 29 Ağustos Perşembe günü saat 14.00'te Ankara'daki Yükseköğretim Kurumları (YÖK) binası önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapacak.

YORUMLAR
  Survivor 2017'de kim kaç kilo verdi?
Survivor 2017'de kim kaç kilo verdi?