A24.com.tr » eğitim » YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman, boş kontenjanları belli oldu mu?

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman, boş kontenjanları belli oldu mu?

YKS ek yerleştirme tercihleri ne zaman, boş kontenjanları belli oldu mu?

YKS'nin ilk tercihlerinde kazanamayan adaylar, YKS ek yerleştirme tercihlerinin ne zaman olacağını ve boş kontenjanlarını merak ettiler.

YKS'nin yerleştirme sonuçlarını açıklaması sonrası kazan öğrenciler kayıt işlemlerini beklemeye başladı. Ancak herhangi bir okula yerleşemeyenler ek yerleştirme tercihlerini beklemeye başladılar. YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos'ta yapılacak. Peki, YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Üniversite boş kontenjanları belli oldu mu?

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçları ÖSYM sayfasında erişime açıldı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. YKS yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta yapılacak.

YKS ek yerleştirme süreci, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak. Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

EK TERCİH BOŞ KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

Boş kontenjanlar, yerleştirilen öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra belli olacak. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Ardında ek tercih yapan öğrenciler boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. 

YORUMLAR
  Eda Taşpınar'dan olay paylaşım... Bikini altı olmadan yapılan paylaşım!
Eda Taşpınar'dan olay paylaşım... Bikini altı olmadan yapılan paylaşım!