A24.com.tr » ajanda » Yerli malı ne haftası zaman 2019?

Yerli malı ne haftası zaman 2019?

Yerli malı ne haftası zaman 2019?

Çok merak edilen konulardan biri de yerli malı haftası oldu. 2019 yılında yerli malı haftasını sorgulayan vatandaşlar arama motorlarına "yerli malı ne haftası zaman 2019" yazarak aradı.

Yerli malı ne haftası zaman 2019? | Yerli malı haftası özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için çok önemli bir etkinlik.

Türkiye tarihinde önemli bir yeri olan bu uygulama, özellikle ilkokulda eğitim gören çocuklarımız için oldukça önemli bir gün. Yerli malı kullanmaya özendirmek için yapılan bu uygulama, veliler tarafından da merakla beklenen günlerin başında geliyor.

Yerli malı haftasının ne zaman olduğunu öğrenmek isteyen veliler ve öğrenciler, internette arama motorlarına koştu. "Yerli malı ne haftası zaman 2019?" sorusunu yazan okuyucular meraklarını gidermeye çalıştılar. Biz de bu haberi sizler için yaptık. İşte detaylar...

Yerli malı haftası nedir?

Hedefi, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır. Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanmakadır. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır.

YERLİ MALI HAFTASININ TARİHİ

Türkiye, cumhuriyet döneminde yeni savaştan çıkmış bir ülke idi. Ellerinde bir şeyleri kalmayan halk yoksulluk içerisinde yaşıyordu. Atatürk, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi´ni topladı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde T.B.M.M.’de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı.

YORUMLAR
  Erkek doğmadı diye bebeği çöpe attılar
Erkek doğmadı diye bebeği çöpe attılar