24.01.2018 / 10:34

Ahmed KAYMAK

TRAKTÖR TEBRİZİ

Traktör sazi Tebrizi desem ne anlarsınız? Peki taraftarı en çok olan Türk takımı desem, Fenerbahçe yi mi Galatasaray ı mı yoksa Beşiktaş ı mı söylersiniz.

 Traktör Tebriz i taraftarı en çok olan Türk takımı özelliğini elinde bulunduruyor. İran liginde ve bu ligin Barselona sı diye adlandırıyorlar kendilerini. Tıpkı Katalan lar gibi onlarda İran da azınlıkta bulunan Türklerin takımı ama Azerbaycan da 9 milyon Türk varken İran da Azeri asıllı Türklerin nüfusu 30 milyondur.

Bu 30 milyon Türkün tamamının desteklediği tek takımdır. Bu takım genellikle şikeyle falan şampiyon yapılmaz. İran liginin Fenerbahçe Galatasaray ayarındaki takımlara ezdirilip hakları gasp edilir. Bir maç esnasında Türkiye lehine sloganlar atıldığı için stadın elektrikleri ve yayın kesilir. Takımın renkleri kırmızı beyazdır, kendilerine kırmızı kurtlar derler ve elleriyle bozkurt işareti yaparlar.

Bunları niye mi yazıyorum geçtiğimiz günlerde İran da yaşanılan olaylar beni bu yazıyı yazmaya zorladı.
Malum Amerika buraları da karıştırmak istemişti ama oturmuş bir devlet geleneği olduğundan bu olayları bertaraf etmiştir. Amerika 1800 ler in sonundaki Lavrens taktiğiyle bu işlere bulaştığı için bu kez bulanıklığı başaramamıştır.

Aslında İran ın bir Türk sorunu vardır. Türkler pek sevilmez ve “Azeri den malını, Çeçenden canını, Türklerden de karını koru “ diye bir sözleri vardır. Anlaşılan Amerika uslanmadan usanmadan hala karıştırmaya uğraşıyor. Haa unutmadan Amerika nın da lakabı oralarda “Şeytan” dır. Gerçi bu aralar Şeytan Şam da yani Suriye de yani “ŞAMŞEYTANI”

Suriye de bizi karşısına almaktan son anda vazgeçti. Unutmadan onlar askerlerini tanka cesaret iğnesiyle zor sokabilirken bizler o tanka taşlarla saldırırız. Havada uçan mermiye kafa atarız. Aradaki fark budur Ölümden korkmayanın neden korkusu olabilir ki?

“ Çanakkale de insan hayvan doğa her şeyi öldürdük tek ÖLÜM ü öldüremedik. Çünkü Türkler ölümden korkmuyordu” Der bir düşman subayı . Amerika de git ötede oyna buralara hele Türkiye ye hiç bulaşma senden önce yemişliği olan ağabeylerin in tamamı Osmanlı tokadını bilir. Al şu hormonlu rambolarını da çektirgit. Kimseye lazım olmayan demokrasin de senin olsun.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar