11.02.2019 / 12:46

Ahmed KAYMAK

Halkçı başkan halka karşı

“Kaptan, batıyoruz kaptan”

“Ne batıyor muyuz?”

“Evet”

“Çabuk orkestrayı çağırın. Titanic de öyle oluyordu veya ne bileyim bir iki konser kokteyl balo düzenleyin. Bir iki heykel dikelim”

“Ama kaptanım, sevgili reisim”

“İtiraz istemem, ben bilirim çünküm ben prof'um, sen de halksın haddini bil”

“Sayın çok bilenim, yalşım büyüğüm, geminin altı su alıyor tayfaların her birini gönderelim herkes kendine düşen yeri onarsın”

“Nee sen bana yaşlı mı dedin? Yahu alt tarafı 83'ümdeyim hem daha doldurmadım, geceleri saymazsak 41 buçuk kere maaşallah bana. Zaten yaşlı diye cumhurbaşkanı adaylığından çektiler. Üüüf nedir şu halktan çektiğim. Halk olmasa ne güzel belediyeyi de halkı da yöneteceğim , ama olsun gider şimdi azarlar gelirim halkı, onlarda otururlar kıç üstü”

“Ama reisim artık oturmuyorlar, siyah çelenk bırakıyorlar, anket falan yaptırıp, basın açıklaması falan yapıyorlar, korkarım yakında yürür de bunlar”

“Yürümekle yollar aşın..dur yahu yaşlanınca bende birilerine mi evriliyorum yoksa? Yaş mı ne yaşı hem hep deriz ya insan hep hissettiği yaştadır. Ben daha on sekiz hissediyorum aklım başımda mı?”

“ Aman başkanım aklınızın başınızda olup olmadığını pek karıştırmayın da kanunen zaten değil ben size geminin altını soruyorum”

“Haa siz anlamazsınız öle parça parça olmaz gemin altını yeşiltepe yapın”

“Başkanım o da nedir?”

“Bak anlamıyorsun işte. Öyle parça pinçik olmaz komple sökün, yıkın sonra yaparsınız”

“Başkanım gemi sudayken mi?”

“Tabii salak sen ne anlıycan ben prof'um”

“Başkanım yeşiltepeliler devlet hastanesine gidemiyormuş.”

“ Ne yapayım? Nasıl giderse gitsinler. Bağlardakiler nasıl gidiyor. Hem ben başkanım bana ne. Efendim trafik sıkışıyormuş nerede sıkışıyorsa o caddeleri trafiğe kapatın bakın bir daha sıkışıklık oluyor mu?”

“Başkanım gündoğdu yeşiltepe….hem birkaç gazeteci hakkınızda yazıyormuş”

“ A a amma da uzattın gidin porsuğu gösterin o gazetecilere. Fakat merkezden de uzaklaşmayın. Masallar anlatıp şatoya falan götürün. Yağan ilk yağmurda ana caddelerde gondolla falan gezdirin olmadıysa kanolara oturtup yarıştırın bakalım yazabiliyorlar mı? Gene yazarlarsa gidin eşek heykelinin önünde tek ayak üzerinde bekletin. Her şeyi de size ben mi söyleyeceğim”

“Başkanım halk gelmiş sizinle görüşmek istiyorlarmış”

“Nee halk mı sahi halk diye birileri var dı değil mi? Uzun zamandır görmemiştim hem neye benziyorlarmış?”

“Ahmeeet kalk haydi gene üstün açık açık yatmışsın bir yerlerini üşüteceksin”

Off arkadaş rüyaymış hanım kaldırmasa neydi o öyle masallar seller gondollar hem bizim gemi Titanic'miş. Aman şükür ayağımız yere basıyor biriketten 60 yıllık da olsa evimizde oturuyoruz ya, ne kabustu arkadaş, neyse kalkalım işimize gidelim, aman bu arada kapıyı yavaş kapayalım da ev yıkılmasın, hakikaten Eskişehir'de yaşamakla ne şanslıyım ama birileri biraz daha mı şanslı sanki.  

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar