21.12.2017 / 14:03

Ahmed KAYMAK

Büyüker ŞENLİK işler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen bu sıralar evlere şenlik işler yapmakta.
Yaşlılığından mı? İnadından mı? Yüksek egosundan mı? Yoksa bizim bilmediğimiz bir sebepten midir, nedir bilinmez, Yeşiltepenin kat sınırlaması konusunda saçma işlere imza atmakta.
Termik santral istememesi, içme suyu için baraj yapımını destekliyoruz, ama benim yazım kat sınırlaması hakkında olacak. Keskin sirke misali kötü işlerin yanında iyi işler güme gitmesin, yanlışlarınız doğrularınızı götürmesin.

 Rixos otel yapımında kaç ağaç kesilip, hangi arazi üzerine dikildiginden, ESOGÜ nün karşısındaki 1 ci sınıf tarım arazisinin imara  açılmasından, girip kaldırım boyamadan çıkmayalım . Abdülhamitin atlı tramvaylarının yerine senin ki sadece elektrikli olanını. Tülomsaş gibi Gaziantep metro Ankara metrosu dahil birçok ilin tramvay ve metro yenilemesinin yapıldığı güzide bir kuruluşa ( TÜLOMSAŞ ki ben oradan emekliyim ve bizzat bu metroların işlerinde çalışmış bir teknik elemanım) değil de dışarıdan 25 sene borçlandırılarak alınan tramvayların yenilenmesi bakım ve onarımı dahi verilmedi.
 Çevreyoluna yapılan bat çık ları belediyenin işi iken karayolları yaptı tıpkı demiryollarının şehir merkezi kısmının yerin altına alınması işi gibi.

Büyükerşen Rektörlük süresi  bitince rektörümü geri  istiyorum kampanyası başlattığında hep destek verdik. Olmayınca belediye başkanlığına aday olup kazandı.

Porsuk ve merkezde birkaç mahallenin başkanı gibi davrandı. Kendisi görselliği iyi anladığı için güzel göz boyadı hatta hızını alamayıp yerleri kaldırımları boyadı . Yani kocakarıya makyaj yaptı. Kanalizasyonu ise 50 - 60 cm lik künklerle sağladı. Kat artırımı vermemek için eski Sakarya caddesi ne Esentepede yolları daraltıp kaldırımları genişletti. Aç bir kenti, kendisinin yapıp sattığı, kendi satın aldığı heykellere boğdu.

Oysa Hügo nun ünlü Sefiller romanında kahramanımız Jan Valjan kürek çekerek kanalizasyondan kaçar. Yıl 1800 ler.

Bizde akademisyen hatta Rektörlük yapmış okumuş biri 50 sene sonrasını göremez. 200- 300 gibi sene sonrası hafsalamıza sığmaz

Hani Çallının dediği gibi Bu kadar cehalet ancak okumakla olur”
Ben tramvaya alternatif metroyu önerdiğimde aklı evveller neymiş efendim yer altı sularından dolayı şehir buna elverişli değilmiş. Boşversene yahu adamlar denizin altından tüpün içinden iki ülkeyi iki kıtayı birbirine bağlıyor. Bence yüz kilometrelik tramvay yerine 100 metrelik metro iyidir.
 Kayseriye gidin musluktan içme suyu akar Gaziantep metrosununda yolların  rengi değil etraf yemyeşildir. Şelale Kentpark ve Sazovayı birleştirin Ankaranın bir gençlik parkı etmez.
Tanıtımlarda “haller gençlik merkezini biz yaptık” der , oysa Aydın Arat ve Ayhan Boyerin eseridir. Kendisinin olmayan güzel işleride sahiplenir.

Tüm Eski tüfek sollar öve öve bitiremez onu
 Bugünlerde gene evlere şenlik işlerle uğraşıyor. Şehir merkezini espark olarak alırsak 20-25 dk yürüyüş mesafesinde olan ve etrafını çevreleyen tüm mahalleleler dört beş hatta yedi dokuz katlıyken Yeşiltepeye ısrarla kat izni vermeyip iki katla sınırlamakta.

Yeşiltepede önceden yapılmış dört dörtbuçuk katlı binalar varken, yenilerine ruhsat verilmez etrafı apartmanlarla çevrili bir gecekondu garabetinde bir semte dönüştü tüm mahaleler yenilendi burası kaldı ve mahalleyi b.k pardon çöp götürüyor.

Muhtarlığa ziyarete gelip “İki kata veya kentsel dönüşüme razı olun yoksa afet alanı ilan edeceğim” der.

 Porsuğun etrafında dokuz hatta onbir katlı binalar, günümüzde su içine kazıklar çakılarak yapılan yapılar olmasına rağmen başkanın bu tutumunu anlamak mümkün değil.

Ayrıca Eskişehirde gazetecilik yapıyorsanız asla Büyükerşen i eleştiremezsiniz.
Birde yandaş medya, candaş medya denir bunlarda Büyükerşenin yandaş medyası. Demokrasiden bahsedip halkın seçtiği başkan adayı yerine kendi adayını başkanlığa aday gösteren, yıllarca Demirel den Ecevitlerden sıkılan insanlara kendisi dinazorluk yapan gençlerin önünü tıkayan , hatta enyakını tepebaşı belediye başkanıyla karşı karşıya gelen kendi partisinin belediye başkanı Kazım Kurtla mahkemelik olan yeni ve genç isimlere yaşam hakkı tanımayan biridir. TEPKİ SİZSİNİZ , SAHİPSİZ SİNİZ YEŞİLTEPE
 
Not: Bu yazımın ardından bakalım kaç Yeşiltepeli sahip çıkacak? Yoksa hoca Nasreddin gibi açıkta mı kalacağım?

Eğer  bu kadar eski binalarda oturan insanlar olası bir depremde canlarından olursa sorumlusu kimdir?
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar