17.09.2018 / 10:49

Ahmed KAYMAK

Bürokrant

Efendim yazımın başlığından da anlaşılacağı üzere Türkiye’nin en kazançlı bol gelirli ve en risksiz mesleği budur.

Eskiden “Oku da, doktor, mühendis veya ne bileyim avukat falan ol “ denirdi. Şimdi ise top cu ol, pop cu ol, git bir partiye üye ol partin kazanırsa ucundan bir şeyler sende götürürsün.

Buna ben Bürok-rant diyorum. Hele Meclise de bir girdin mi, iktidar muhalefet fark etmez kıytırık bir komisyonda bile görev alsan telefon faturalarını bile devlete “kit”lersin. Zaten maaş ballı börek. Emeklilik garanti. Sen 4 yılda olacaksın eskiden çalışanlar25 yılda emekli oluyorlardı, şimdilerde ise 65 yaşında. Sahi bu arada Türkiye de yaş ortalaması bayanlarda 70 erkeklerde 65.

Şaka falan değil ortalama bir ömrü yaşarsan emekli olursun. Olmadı “eh ömrü yetmedi”, “niyazi” falan olursun. Efendim Avrupa da böyleymiş iyi de çalışma saatleri koşulları yaşam standardını değil de direkt emekliliğin yaşını alırız.

Gelelim hassas soruya: Bürokrant ne iş yapar?

Efendim köprü, yol, hızlı tren, hava alanı falan yapıyoruz ya? Hah işte tüm bunları kendi iç sermayesi, kendi emeğiyle değil de, yapabileceğimiz halde dışarıya yaptırırız. Neden? Şimdi önce bir kanun çıkar bürok rantlardan komisyon oluşturulur. Oluşan bürok rantlı komisyonda Hangi ülkenin şirketleri hangi yabancı bankalarla hangi yerli bankalar çalışacak ? Köprü veya yol zarar ederse ne kadarı kasadan karşılanacak? Tüm bunlar konuşulur.

Yani ödediğiniz tazminat iki yol veya köprü parasını bulur neymiş efendim şunları, şunları yaptık. Ne yapması yahu halkın parasıyla halk yaptı bal tutan parmağını yaladı, ceremesi bize düştü.

İspanyolların hızlı treninden kat be kat daha teknolojik ve iyisini aslında biz yapardık. Alanıma girdiği ve içyüzünü bildiğim için en çok bana bu dokunuyor. Cıvatası somunu saplamasına kadar dışarıdan geliyor burada sadece montaj. Şu azgın emperyal ler ve vahşi global Dünya Yerliye dönmezsek bizi yer. (Piyasalar malum)

Peki, bu işler devlette böyle de belediyelerde farklı mı? Koskoca Eskişehir e tramvay alınacak 120 yıllık Eskişehir devi Tülomsaş tan değil de, dışarıdan alınır. Ve bunu da Eskişehir in başındaki okumuş prof yapar. Kısacası bu halk bu devlet 7/24 SAĞ lı SOL lu iktidarlı muhalefetli soyulmakta.

Bakınız devlete trilyonluk telefon faturası ödeten muhalefet bayan vekile, trilyonluk saati hediye alan Bürok rantı yargılatmayan meclise. Anlamadığım şey suçu olmayan bir insan mahkemeden neden kaçar?

Ötede hesap çetin geçecek. Bir hadisle bitirelim.

“Devlet malından bir hırka çalan, savaşta ölse şehit olmaz”

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Yoruldum dinlenmekten - 21.05.2020
>> Korona günlükleri - 13.04.2020
>> Aptal kutusu - 22.11.2019
>> Fırça - 31.10.2019
>> GEL DE YAZMA - 09.09.2019
A24 Yazarları
Recep Ali AKSOYLU Ahmed KAYMAK
Kitap israfına şimdi de EBA mı eklendi
Tüm Yazarlar