A24.com.tr » yaşam » Yaza girerken Türkiye'ye ne kadar Alman turist gelecek?

Yaza girerken Türkiye'ye ne kadar Alman turist gelecek?

Yaza girerken Türkiye'ye ne kadar Alman turist gelecek?

Konu hakkında konuşan Almanya Türkiye Araştırmalar Merkezi eski Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen konuyu yorumladı.

Faruk Şen 'in konu hakkında ki yorumu:

Almanya’da Recep Tayip Erdoğan’ın, Angela Merkel’in davetlisi olarak bu ülkeye yaptığı son ziyaretten sonra Türk-Alman ilişkilerinde bir kıpırdama olmuştu fakat bu kıpırdanma fazla uzun sürmedi.
Alman basını Türkiye karşıtı haberlere aynı hızla devam ediyor. Özellikle Berlin Turizm Fuarı’ndan önce Türkiye büyük paralarla Frankfurt Algemeine Zeitung başta olmak üzere özel sayfalar yaptırdı. Türkiye’nin güzelliklerini dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı iyi bir performans gösterirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye’ye gelen ve Türkiye’ye eleştirisel bakan insanları biz sınırda yakalarız haberini Almanya hala başlıklara taşıyor ve Türkiye’nin antidemokratik bir ülke olduğunu dile getiriyor.

ENTELLEKTÜELLER KORKUYOR
Birçok Alman entelektüeli acaba ben Türkiye’ye tatile gidersem yakalanır mıyım korkusu içinde. Facebook ve Twitter’da Türkiye’ye yönelik serzenişli bir yazı yazan her Alman kendini tehlikede görüyor. Bu abartılı korkuyu basında halkta destekliyor. Bu gelişmeler çerçevesinde bu yıl ilk başlarda beklediğimiz kadar büyük sayıda

Almanın Türkiye’ye gelmesini bekleyemeyeceğiz. Yine Ruslar ilk sırada artışta devam edecekler. Almanlar geçtiğimiz yılki sayıya erişecekler fakat aşmalarını beklemeyelim.

YORUMLAR
  Demet Akalın'dan takipçisine argo yanıt! (Ünlüler de ayar verir)
Demet Akalın'dan takipçisine argo yanıt! (Ünlüler de ayar verir)