A24.com.tr » yaşam » Epilepsi nedir? Yavuz Yılmaz'ın intiharına epilepsi mi neden oldu?

Epilepsi nedir? Yavuz Yılmaz'ın intiharına epilepsi mi neden oldu?

Epilepsi nedir? Yavuz Yılmaz'ın intiharına epilepsi mi neden oldu?

Beykoz'daki evinde intihar ederek hayata veda eden Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yıldırım'ın ardından Kent Üniversitesi'nden gelen açıklamaya göre, Yılmaz'ın 1 yıldır epilepsi tedavisi gördüğü belirtildi

38 yaşındaki evinde intihar ederek ailesini yasa boğan Mesut Yılmaz'un oğlu Yavuz Yılmaz'ın 1 yıldır epilepsi tedavisi gördüğü öğrenildi.

Beykoz Konakları'ndaki evinde sabah saatlerinde hayatına son veren eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hakkında açıklama geldi. Kent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Yılmaz'ın uzun süredir "Temporal Lob Epilepsi" hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. Ayrıca Yılmaz'ın ilaçlarını da bıraktığı

EVİNDE İNTİHAR ETMİŞTİ

Beykoz Konakları'ndaki ikametinde silahla hayatına son veren eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili İcra Kurulu üyesi de olduğu İstanbul Kent Üniversitesi'nden açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BİR YILDIR TEMPORAL LOB EPİLEPSİ HASTASIYDI"

İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir "Temporal Lob Epilepsi" hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi.

Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

"YILMAZ'I KAYBETMENİN DERİN ÜZÜNTÜSÜ İÇİNDEYİZ"

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır.

Nur içinde yatsın.

İLAÇLARINI DA ALMAYI BIRAKMIŞ

İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yavuz Yılmaz'ı intihara götüren süreçte hem sağlık hem de ekonomik sorunlar etkili oldu. İddiaya göre oğul Yılmaz yaptığı yatırımların karşılığını alamadı. Bu süreçte sürekli kullanmak zorunda olduğu epilepsi ilaçlarını kesti. Bu da onun psikolojisini daha da olumsuz olarak etkiledi. (milliyet)

Epilepsi (Temporal Lop) Nedir?

Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir.

Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler. Bir temporal lob nöbetinin bazı belirtileri, öfori, korku, panik ve deja vu gibi ara sıra ortaya çıkan hisler de dahil, bu işlevlerle bağlantılı olabilir.

Temporal lob nöbeti sırasında, bilinciniz kısmen açık olabilir. Temporal lob nöbeti daha şiddetliyse, uyanık gibi görünseniz bile tepkisiz olabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınız ve elleriniz tekrarlı hareketler yapabilir.

Temporal lob nöbetleri anatomik bir bozukluk ya da skardan kaynaklanıyor olabilmesine rağmen kesin nedeni genellikle bilinmez.

Temporal lob nöbetleri, nöbet önleyici ilaçlara karşı dirençli olabilir. İlaç tedavisine yanıt vermeyen bazı insanlar için ameliyat bir seçenek olabilir. 

YORUMLAR
  Daha uzun yaşamanın 11 önemli sırrı...
Daha uzun yaşamanın 11 önemli sırrı...