A24.com.tr » ajanda » Verbis nedir?

Verbis nedir?

Verbis nedir?

Merak edilen konulardan biri olan Verbis, vatandaşların ilgisini çekti. İnternette arama motorlarına koşan vatandaşlar, "Verbis nedir" yazarak arama yaptı.

Verbis nedir?| Vatandaşlar tarafından merak edilen sorulardan biri de "Verbis nedir" oldu. Günümüzde internette merak ettiğimiz her konunun bilgisine ulaşabildiğimiz için vatandaşların da bu konuda bilgi sahibi olma isteği internette arama motorlarına gitmelerini sağladı.

Bu kadar çok yapılan internet aramasının ardından "Verbis nedir?" sorusu da en çok aratılanlar listesine giriş yaptı. Biz de internette "Verbis nedir?" araması yapan okuyucularımız için bu haberi yaptık. İşte detaylar...

VERBİS NEDİR?

Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (“VERBİS”); kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, kişisel veri işlemeye başlamadan önce kaydolmaları gereken ve işlemekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategorik bazda bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 16 ncı maddesine göre kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının kişisel veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Siciline  kaydolması gerekmektedir.

VERBİS’E KİMLER HANGİ TARİHE KADAR KAYIT OLMAK ZORUNDADIR?

MEVCUT GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLER İLE KAMU KURUMLARI İÇİN

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun Geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrasında, Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünün başlama tarihleri ile ilgili karar alma ve bunu ilan etme görev ve yetkisi Kişisel Verileri Koruma Kuruluna verilmiştir.

Bu kapsamda Kurulca alınan ve 18.08.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2018/88 sayılı Kararda veri sorumluları için kayıt başlama tarihleri aşağıdaki gibidir:

–Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik tüm veri sorumluları 01.10.2018 – 30.09.2019,

-Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den az olmakla birlikte ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan veri sorumluları 01.01.2019 – 31.03.2020,

-Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumluları 01.04.2019 – 30.06.2020, tarihleri arasında

Sicile kayıt olmak zorundadır.

YORUMLAR
  Ezgi Mola yaptığı canlı yayında fiziğine gelen eleştirilere isyan etti!
Ezgi Mola yaptığı canlı yayında fiziğine gelen eleştirilere isyan etti!