A24.com.tr » dünya » Ünlü hacker'ın gizemli ölümü!

Ünlü hacker'ın gizemli ölümü!

Ünlü hacker'ın gizemli ölümü!

Amerikan devletiyle işbirliği yapan ve WikiLeaks'in kaynağının Chelsea Manning olduğunu FBI'a ihbar eden hacker Adrian Lamo ölü bulundu. 37 yaşındaki Lamo'nun ölüm sebebi bilinmiyor.

İhbar etmişti

Lamo, ABD ordusunun Afganistan ve Irak’taki savaş suçlarını da içeren 750 bin belgeyi WikiLeaks’e sızdıran kişinin, daha sonra cinsiyet değiştirerek Chelsea Manning adını alan asker Bradley Manning olduğunu FBI’a ihbar etmesiyle de tanınıyordu. Bu ihbarı yüzünden de ‘Dünyanın en nefret edilen sanal korsanı’ olarak anılıyordu. Hacker alemi şimdi Adrian Lamo’nun gerçek ölüm nedeninin açıklanıp açıklanmayacağını merak ediyor.

Nedeni açıklanmadı!

Kolombiya kökenli ünlü hacker Adrian Lamo (37) Amerika Kansas’taki evinde bir komşusu tarafından ölü bulundu. ‘Hacker’ın ölümü babası tarafından sosyal medyada duyuruldu. Baba, “Büyük hüzün ve kırık bir kalple Adrian’ın ölümünü bildirmeliyim. Parlak bir akıl ve merhametli ruh gitti, o benim sevgili oğlumdu” paylaşımında bulundu. Dünyada casuslar savaşının hareketlendiği bir dönemde hayatını kaybeden Lamo’nun ölüm nedeni açıklanmadı.

Hayata esrarengiz veda

Ölümü şüpheli hale getiren ise Lamo’nun geçmişte yaptıkları... Lamo ilk olarak 2000’li yılların başlarında New York Times, Microsoft ve Yahoo gibi dünya markalarının sistemlerine sızarak, internet korsanlığında adını duyurmuştu. Asıl ününü ise Amerikan ordusunun gizli belgelerini ele geçirerek yapmıştı.

YORUMLAR
  Demet Akalın'ın gizli diyeti deşifre oldu (1 günde 1 kilo veriyor)
Demet Akalın'ın gizli diyeti deşifre oldu (1 günde 1 kilo veriyor)