A24.com.tr » ekonomi » Uber'den taksicilere güzel haber

Uber'den taksicilere güzel haber

Uber'den taksicilere güzel haber

Uber, ülkemizde sadece sarı ve turkuaz taksiler üzerinden hizmet veriyordu. Uber'in yaptığı açıklamaya göre, kredi kartı ile yapılan ödemelerin ücretleri taksicilere günlük olarak ödenecek.

ABD’li Uber, uzun süre ülkemizdeki taksiciler ile sorunlar yaşadıktan sonra kendi araçlarını kullanmaktan vazgeçti ve faaliyetlerini sarı ve turkuaz taksiler ile devam ettirmeye karar verdi. Finans teknolojileri girişimi Papara ile iş birliğine giden firma, iş birliğini duyurmak için yaptığı açıklamada, taksi sürücülerinin kredi kartı ile ödenen ücretleri günlük olarak teslim alacağını duyurdu.

Uber, daha önce 8+1 araçlarla verdiği XL hizmetini durdurmuştu. Firma, BDDK lisansı ile faaliyet gösteren Papara üzerinden taksicilerin ödemelerinin günlük olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Uber, taksi sürücülerinin Papara kartlarına gelen parayı isterlerse Papara kart aracılığıyla harcayabileceklerini, isterlerse de nakit olarak çekebileceklerini söylüyor. Böylece taksiciler de nakit sorunu yaşamamış olacaklar.

Uber, kendi platformu üzerinden hizmet veren taksicilerin sigorta ödemelerini gerçekleştiriyor. Dünya çapında davalarla boğuşan firma ülkemizde de taksiciler ile yaşadığı zorluklarla anılıyordu. Şirketin o dönem ülkemizdeki kullanıcı sayısı 4 milyon olarak açıklanmıştı.  

YORUMLAR
  Google'ın en şanslı çalışanları: Zooglers
Google'ın en şanslı çalışanları: Zooglers