A24.com.tr » teknoloji » Uber nedir, nasıl kullanılır? - Hangi telefonlara yüklenebiliyor?

Uber nedir, nasıl kullanılır? - Hangi telefonlara yüklenebiliyor?

Uber nedir, nasıl kullanılır? - Hangi telefonlara yüklenebiliyor?

Kısa sürede en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alan Uber nedir, ne işe yarıyor? ABD menşeeli Uber, Türkiye'de neden yasaklandı? Hangi telefonlara yüklenebiliyor?

Taksi şoförlerinin şiddetle karşı çıktığı Uber, kısa sürede büyük kar elde ederek en çok kazanan uygulamalardan biri olmayı başardı. Uber nedir, nasıl bir uygulamadır? Uber taksi hizmeti nasıl kullanılır? Neden yasaklandı?

Uber nasıl kullanılır, ne uygulamasıdır? Türkiye'de Uber kullanmak neden yasaklandı? Akıllı telefonalr üzerinden taksi çağırma hizmeti veren ve Türkiye'ye İstanbul'da hizmet vererek başlayan Uber tartışmaları ve yasaklanmaları da beraberinde getirdi? Taksiciler Uber uygulamasından enden rahatsız? ABD menşeeli Uber uygulaması ile ilgili tüm ayrıntı ve gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Uber nedir? Uber uygulaması nasıl kullanılır ve Türkiye'de neden yasaklandı? Bir süredir Türkiye'de de hizmet veren akıllı telefonlardan taksi çağırma ugyulaması Uber, özellikle taksicilerin büyük şikayetleri ile karşılaştı. Vergisini ödeyen UBER'e neden ceza kesiliyor? Emniyet 81 ilde hem şoföre hemde yolcuya ceza kesiyor. Peki, Uber neden yasaklanmak isteniyor? Ayrıntılar haberimizde.

UBER NEDİR? NASIL KULLANILIR? NORMAL TAKSİDEN FARKI NEDİR?

Uber nedir sorusu, uygulamanın Türkiye'de tartışma konusu olmasıyla birlikte daha fazla sorulmaya başlandı. Peki, Uber nedir, nasıl kullanılır? Uber uygulaması ile gerçekleştirilen taşımacılık hizmetinin normal taksi ya da toplu taşımadan farkı nedir?

Uber, bir akıllı telefon uygulamasıdır. Telefona yüklendikten sonra kullanıcılara gidecekleri yerlere kadar eşlik edecek ulaşım aracını tespit etme, bulma, çağırma, fiyatını ve güzergahını belirleme hizmeti vermektedir. Kullanıcı gideceği yere taksi, lüks araç, tekne ya da herhangi bir araç ile gitme seçeneklerine sahip olabiliyor.

Nereye gidileceği ilk etapta sisteme yazıldığı için şoföre nereye gideceğinizi tarif etmekle uğraşmaya gerek kalmıyorç Uber ulaşım hizmeti kredi kartı ile döeme imkanı sağladığı için nakit para bulundurma zorunluluğunu da ortadan kaldırmış oluyor. Araç arayanlar ile araç sahiplerini buluşturan sistem Uber, dünyada İstanbul ile birlikte 315 ülkede hizmet veriyor.Yaklaşık 1 yıldır İstanbul'da kullanılmakta olan Uber, önümüzdeki yaz Çeşme ve Bodrum'da özel tekne bulma ve çağırma seçenekleriyle hizmet vermeye hazırlanıyor.

UBER NASIL KULLANILIR?

Uber’i kullanmak için ilk olarak hizmete üye olmak gerekiyor. Dilerseniz Uber.com sitesinden, dilerseniz de Android veya iPhone uygulamasından üye olabiliyorsunuz. Sonrasında bir araca ihtiyaç duyduğunuzda, uygulama üzerinden alınmak istediğiniz konumu seçiyorsunuz. Konumunuza göre araç talep ettiğinizde, bir sürücü talebinizi üstleniyor.

 

YORUMLAR
  Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu...
Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu...