A24.com.tr » teknoloji » Twitter Lite 21 ülkede kullanıma açıldı (Twitter Lite nedir nasıl kullanılır?)

Twitter Lite 21 ülkede kullanıma açıldı (Twitter Lite nedir nasıl kullanılır?)

Twitter Lite 21 ülkede kullanıma açıldı (Twitter Lite nedir nasıl kullanılır?)

Twitter'ın, veri kullanımını düşürmek ve yeterli hafızası olmayanlara kolaylık sağlamak için geliştirdiği Twitter Lite Türkiye de dahil 21 ülkede kullanıma girdi.

Sosyal medya devi Twitter, kullanıcıları için yeni bir uygulama yayınladı.

İnternet hızı ülkeden ülkeye değişkenlik gösterdiği gibi, kişiden kişiye de bir değişkenlik söz konusu. Milyonlarca kişinin üye olduğu paylaşım sitesi Twitter, telefonunda yeteri kadar yeri olmayan, telefonu kaldırmayan ve internet kapasitesi az olan kullanıcıları için Twitter Lite'ı çıkardı.

Artık Lite'da; bildirim alabilecek, gece moduna geçebilecek ve videolar otomatik oynayabilecek. Kapladığı yer ise 3 MB'dan, 1 MB'a düşmüş durumda. Yayınlandığı 21 ülke ise: Arjantin, Belarus, Dominik, Gana, Guatemala, Honduras, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Kenya, Lübnan, Nikaragua, Fas, Paraguay, Romanya, Türkiye, Uganda, Ukrayna, Uruguay, Yemen ve Zimbabve.

NASIL KULLANILIR?

Özellikle internete erişiminin az olduğu yerlerde veri üzerinde yüzde 70’e varan tasarruf sayesinde yaklaşık yüzde 30 daha hızlı Twitter deneyimi sağlayan Twitter Lite, görüntüleri ve videoları yalnızca siz isterseniz açıyor. Sizin bakmak istemediğiniz görseller bulanık bir şekilde gözüktüğünden, telefon bütün görselleri indirmek zorunda kalmıyor.

Twitter Lite, standart Twitter uygulaması gibi normal yayını, bildirim listesi, arama ve doğrudan ileti gibi sekmeleri içeren bir tarayıcı uygulamasıdır. Kısacası orijinal Twitter uygulamasında yaptığınız her şeyi bu uygulamada da yapabilirsiniz ancak resim, video gibi çok alan kaplayan verileri istediğiniz durumlarda indirebileceksiniz. Dokunmaya tepkisi olarak normal Twitter programından daha yavaş kaldığını söylemek gerekiyor

Twitter Lite uygulaması için indirmeniz gereken herhangi bir uygulamaya gerek yok. Tek yapmanız gereken telefonunuzda kullandığınız herhangi bir tarayıcıya girip mobile.twitter.com adresine gitmeniz. Buradan veri tasarruf modunu açmak için profilinize tıklayıp “Veri Tasarrufu” demeniz yeterli olacaktır. 

YORUMLAR
  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine ünlü yağmuru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iftar yemeğine ünlü yağmuru