A24.com.tr » teknoloji » Twitter çöktü mü | Twitter neden açılmıyor çalışmıyor | Twitter ne zaman düzelir | Twitter'da sorun mu var?

Twitter çöktü mü | Twitter neden açılmıyor çalışmıyor | Twitter ne zaman düzelir | Twitter'da sorun mu var?

Twitter çöktü mü | Twitter neden açılmıyor çalışmıyor | Twitter ne zaman düzelir | Twitter'da sorun mu var?

Popüler sosyal medya sitesi Twitter'da akşam saatlerinde sorun yaşandı. Kullanıcılar "Teknik bir sorun var" yazısıyla karşılaşıyor? Peki Twitter çöktü mü? Twitter ne zaman düzelir?

Mikro blog sitesi Twitter'a erişimde sorun yaşanıyor. Peki Twitter'a neden girilmiyor? Twitter çöktü mü? Twitter'daki arıza ne zaman giderilir? Twitter ne zaman düzelecek?

Twitter'a giren kullanıcılar ""Teknik bir sorun var. Fark ettiğin için teşekkürler, bunu yakında düzelteceğiz ve her şeyi eski haline getireceğiz." açıklamasıyla karşılaşıyor.

Şirketten şu ana kadar teknik arızayla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

TWİTTER NEDİR?

Dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Twitter, San Fransisco’da 14 kişilik bir arkadaş grubunun bir araya gelmesi ile başlayan ilginç bir hikâyeye sahiptir.

Yeni projeler üretmek adına bir araya gelen grup daha önce hiç bahsi geçmemiş , sarsıcı fikirler üzerine tartışırlar. Jack Dorsey o anda geliştirmiş olduğu bir düşünceyi grubundaki arkadaşlarıyla sms yoluyla paylaşmak ister. Bu işlemi telefon üzerinden de yapabilecek iken Jack çok daha fonksiyonlu ve web tabanlı bir sisteme ihtiyaç duyar.

Yani Twitter’ın kuruluşu için basitçe söylemek gerekirse bir arkadaş grubunun internet üzerinden daha kolay bir şekilde mesajlaşma ihtiyacından çıkmıştır denilebilir.

Jack, bu fikriyle katıldığı bir yarışma esnasında birinciliğe hak kazanmıştır ve ilk tweet, uygulamanın kurucusuna ait @jack hesabıyla 21 Mart 2006 tarihinde, Türkiye saatiyle 20:50:14’de atılarak Twitter, kullanıma sunulmuştur.

Öncelikle “twitter”, İngilizce “cıvıldamak” anlamına gelen ve uygulamayı kullanan insanların ilişkilerinin kuşların cıvıldamasına benzetilmesinden dolayı siteye adını veren kelime.

Twitter genel anlamda da insanların o anda nerede, ne yaptıkları, neler hissettikleri, neler okuyup, neler yazdıkları gibi bilgileri online olarak paylaştıkları bir uygulama. Uygulamanın cep telefonlarından erişimle de kolaylıkla yapılabilir olması, aksiyonların daha güncel ve tweet’lerin daha anlamlı olmasına olanak sağlıyor.

Kısaca, “Şu anda ne yapıyorsun” sorusunun 140 karakterle cevaplandığı sanal sosyal ortam twitter.

Yani, twitter üzerinden o anda ne yaptığınızı insanlara ifade edebildiğiniz gibi, merak ettiğiniz kişilerin durumunu da öğrenebiliyorsunuz. Özel hayat dışında iş hayatında da oldukça faydalı olması muhtemel uygulama bir nevi asistanınız ya da sekreterinizmiş gibi görev yapabiliyor.

Genel anlamda kişilerin kullanımı ile başlayan Twitter uygulaması son zamanlarda kurumların ve şirketlerin de hizmet ve ürünlerini tanıttıkları ve paylaştıkları bir ortam haline geldi.

Twitter’a üye olmak ta diğer sosyal ağlar gibi oldukça basit. Twitter.com ana sayfasında “Get started – Join” sekmesi tıklanarak kayıt aşamasına geçiliyor. Sonrası ise klasik “gerçek ad, kullanıcı adı, şifre ve e-mail adresi” bilgileri girildikten sonra “Settings” butonundan profil güncellemek mümkün.

YORUMLAR
  Cüneyt Arkın'ın sahnede zor anları!
Cüneyt Arkın'ın sahnede zor anları!