A24.com.tr » kültür-sanat » TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPAY ZEKADAN DÜET RAP ŞARKI

TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPAY ZEKADAN DÜET RAP ŞARKI

TÜRKİYE'DE İLK KEZ YAPAY ZEKADAN DÜET RAP ŞARKI

Yapay zeka, Türkiye’de ilk kez müzik konusunda adımlar attı.

“Dünya Soğuk" isimli rap şarkı Robotik Uzmanı Tolga Özuygur’un tasarladığı E-Bliss adlı yapay zeka ve Türkçe Rap sahnesinin genç yeteneklerinden RUBY’nin işbirliğinde Hype Music etiketiyle geçtiğimiz günlerde tüm dijital platformlarda ve ilgi çekici videosuyla Youtube’da yayınlandı.


Gpt-2 altyapısını kullanan ve bu sayede kendi rap müziğini yazabilen yapay zekâ modeli “E-Bliss”, Dünya Soğuk adlı şarkının sözlerini de hiçbir insan müdahalesi olmadan kendi kendine yazdı.

E-Bliss isimli yapay zekanın tasarımcısı Robotik Uzmanı Tolga Özuygur üretim sürecini şu sözlerle anlatıyor “Bu özel projede Rapçi RUBY şarkıda kendisine ait bölümleri yazdıktan sonra bu sözler E-Bliss'e giriş olarak verdik ve yapay zekanın kendi kısmını yazmasını sağladık. Böylece gerçekten insanların bir düet parçanın sözlerini yazarken izlediği sürece yakın bir süreç gerçekleştirilmiş olduk ve ortaya yarısı bir insan yarısı bir robot tarafından yazılmış düet bir parça orta çıktı.”

Prodüksiyonu Hype Production tarafından gerçekleştirilen ve Mehmet Can Damatoğlu yönetmenliğinde çekilen video klip, yapay zeka robotuna atıfta bulunan görüntüleriyle şimdiden büyük ilgi uyandırdı.

YORUMLAR
  "Bu Sayılmaz" bekleneni veremedi... Kanal yönetimi fişini çekti...
"Bu Sayılmaz" bekleneni veremedi... Kanal yönetimi fişini çekti...