A24.com.tr » dünya » Trump'tan kayıp gazetesi için flaş hamle! Cemal Kaşıkçı nerede?

Trump'tan kayıp gazetesi için flaş hamle! Cemal Kaşıkçı nerede?

Trump'tan kayıp gazetesi için flaş hamle! Cemal Kaşıkçı nerede?

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Konsolosluğuna giren ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cemal Kaşıkçı için flaş bir hamlede bulundu.

Trump, Dışişleri Bakanımı, Kral Selman ile görüşmesi için derhal Suudi Arabistan'a gönderiyorum dedi.

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili inceleme yapmak üzere Türk ve Suudi ekipleri bu akşam saatlerinde İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'na gitmeye hazırlanırken, ABD Başkanı Donald Trump'tan da başka bir hamle geldi.

'SUUDİ KRALI İLE YENİ KONUŞTUM'

ABD Başkanı Trump resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suudi Arabistan vatandaşına ne olduğu konusunda bir bilgisi olmadığını söyleyen Suudi Arabistan Kralı ile yeni konuştum. Kral bana Türkiye ile yakın olarak çalıştıklarını söyledi. Dışişleri Bakanı'nı Kral ile görüşmesi için hemen gönderiyorum" açıklamasında bulundu.

Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürülmüş olabileceği iddia ediliyor

Suudi Arabistan'da, Kral Selman'ın talimatıyla bugün ilk iç soruşturma açılmıştı.

2 Ekim günü Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuna ilişkin esrar perdesi dağılmış değil.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı bir açıklamada, "Suudi gazetecinin kaybolmasını yakından takip ediyoruz. Amerikalı müfettişler olaya dahil oldu. Kaşıkçı konusunda ne olduğunu bulmak zorundayım." dedi.

YORUMLAR
  Survivor'a katılsalar reytingleri zirve yaptıracak 30 ünlü isim!
Survivor'a katılsalar reytingleri zirve yaptıracak 30 ünlü isim!