A24.com.tr » politika » Trump, Brunson bırakılmadığı için hayal kırıklığı yaşıyor

Trump, Brunson bırakılmadığı için hayal kırıklığı yaşıyor

Trump, Brunson bırakılmadığı için hayal kırıklığı yaşıyor

Beyaz Saray sözcüsü Türkiye'de ev hapsinde tutulan Brunson konusunda açıklamalarda bulundu

Beyaz Saray sözcüsü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, rahip Brunson serbest bırakılmadığı için hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

İTİRAZI REDDEDİLDİ
Mahkeme, 25 Temmuz'da dosya üzerinde yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu "sağlık sorunları" gerekçe gösterilerek ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson'ın ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi.

RAHİP ANDREW BRUNSON KİMDİR?
ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkeme Brunson'a ev hapsi kararı verdi. Brunson'a elektronik kelepçe de takılacak.

Andrew Brunson 1968 yılında doğmuştur. Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olan Brunson'un Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır.

YORUMLAR
  Bu kasabada ölmek ve gömülmek yasak!
Bu kasabada ölmek ve gömülmek yasak!