A24.com.tr » ekonomi » TÖDEB'in odağında eğitim ve araştırma var

TÖDEB'in odağında eğitim ve araştırma var

TÖDEB'in odağında eğitim ve araştırma var

TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Ufuk Bilgetekin, TÖDEB'in önümüzdeki döneme dair hedeflerini açıkladı.

TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, TÖDEB'in sektörün gelişmesini sağlamak amacıyla eğitim, tanıtım ve araştırma faaliyetlerinde bulunmaya yönelik vizyonu kapsamında en önemli önceliklerinin TÖDEB eğitim programlarının hayata geçirilmesi ile ödeme ve elektronik para sektörüne özel verilerin kamuoyuna açıklanması olduğunu söyledi.

Haziran ayında TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralan Ufuk Bilgetekin, TÖDEB'in önümüzdeki döneme dair hedeflerini açıkladı. Bugüne kadar sektördeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla TÖDEB tarafından eğitim faaliyetlerine ilişkin iki önemli proje hayata geçirildiğini söyleyen TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, “42 Okulları ile iş birliği kapsamında, 42 İstanbul Okulunda eğitim gören öğrencilere, ‘10 Oturum - 10 Konuşmacı' etkinlikleriyle ödeme ve elektronik para sektörünün tanıtımı yapılarak genç ve dinamik kuşağa sektör hakkında ilk elden bilgi ve tecrübe aktarımı sağlandı. Yazılımcı yetiştirilmesine yönelik olarak “Bootcamp” adı verilen ortalama otuz kişilik sınıflarda, sekiz hafta ve haftada 40 saate kadar online eğitimler veren Patika.dev ile yapılan iş birliği çerçevesinde de JAVA ve .NET eğitimlerine özel iki adet TÖDEB sınıfında eğitimlerini tamamlayan öğrencilere sektörde çalışma imkanı verilecek” dedi.

Devam eden süreçte ödeme hizmetleri ve elektronik para alanında mesleki gelişimi sağlamak amacıyla sektöre yönelik bilgi birikimini artırmak ve ödeme alanındaki faaliyetlerin gelişimini sağlamak misyonuyla hareket eden TÖDEB, yeni iş birliklerinin yanı sıra ödeme ve elektronik para mevzuatı, güvenlik, bilgi sistemleri, muhasebe ve benzeri alanlarda hem TÖDEB üyelerinde görev alan profesyoneller hem de akademisyenlerin eğitim vereceği TÖDEB eğitim programlarını hayata geçirecek. Eğitim programları öncelikli olarak TÖDEB üyelerinin personelinin yetiştirilmesine yönelik planlanmakla birlikte ilerleyen dönemlerde dışarıdan katılım sağlanması da mümkün olacak. Ödeme ve elektronik para sektörü oyuncularının uygulamaya yönelik deneyimlerini paylaşacağı aynı zamanda teknik bilginin de verileceği programların sektöre ve Türkiye'ye nitelikli iş gücü kazandırma noktasında oldukça faydalı olacağı bekleniyor.  

Sektöre ilişkin genel ve istatistiki veriler kamuoyuyla paylaşılacak
TÖDEB'in kısa vadeli planları arasındaki ödeme ve elektronik para sektörüne ilişkin genel ve istatistiki verilerin kamuoyu ile paylaşması da yer alıyor. Üyelerden veri alınabilmesi ve bu verilerle raporlama ve analiz yapılabilmesi için kurulan elektronik raporlama altyapısı TÖDEB Veri Transfer Sistemi (TVTS), yılın son çeyreğinde canlıya alınacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yakın zamanda gelen onayla birlikte, TVTS aracılığıyla üyelerden güvenli ve hızlı veri alınıp, kamuoyu ile paylaşılacak.

“Sektörde bir ilk olacak”
Ödeme ve elektronik para sektörüne ilişkin olarak bugüne kadar açıklanmış herhangi bir veri bulunmadığını ve sektöre ilişkin sayısal bilgi paylaşımının ilk defa yapılacağını belirten TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, “Dolayısıyla günümüze kadar olan süreçte sektöre özel sağlıklı verilere ulaşılması yönünde yaşanan engellerin kalkması ve doğru, güvenilir bilgiye erişim noktasında son derece büyük bir adım atılacak. Yatırım yapılacak sektöre ilişkin olarak ne kadar çok bilgiye haiz olunursa sektöre olan güven ve buna bağlı olarak sektörün gelişimi o nispette yükselecektir. Bu anlamda TÖDEB tarafından kamuoyuna açıklanacak istatistiki verilerle finansal okur yazarlığa bağlı olarak tüketici güven endeksinin üst noktalara taşınmasının yanı sıra yatırımcıların da sektör hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve bu suretle yatırımların önünün açılacağını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR
  İşte Samsung'un son sürprizi: Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus
İşte Samsung'un son sürprizi: Galaxy S9 ve Galaxy S9 Plus