A24.com.tr » medya » TGC Basın Müzesi'ne Avcılar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Üyelerinden ziyaret

TGC Basın Müzesi'ne Avcılar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Üyelerinden ziyaret

TGC Basın Müzesi'ne Avcılar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Üyelerinden ziyaret

Türk basının hafızası olan TGC Basın Müzesi düzenli olarak öğrenciler ve sivil toplum örgütlerince ziyaret ediliyor. Müze son olarak Avcılar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Üyelerini ağırladı.

Avcılar Kent Konseyi Kadın Meclis Üyeleri, Kültür Sanat Grubu üyeleri ve Başkanı Nuray Sonay eşliğinde 24 Mayıs 2022 Salı günü Basın Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyaretçileri Basın Müzesi Müdür Yardımcısı Nedim Kavuk karşıladı. Basın Müzesi'nin tarihçesi ile müzede bulunan baskı makineleri hakkında bilgi verdi.

TGC BASIN MÜZESİ'NİN FAALİYETLERİ

Bünyesinde bulundurduğu eserlerle “Türk basın tarihinin hafızası” olarak nitelendirilen TGC Basın Müzesi, sadece vefat eden gazetecilerin değil, hayatta olan gazetecilerin de eserlerini, hobilerini, kişisel eşyalarını sergiliyor.

Şu anda 76 gazetecinin yağlı boya portresi Müze’de sergileniyor. Hem basın teknolojisi hem de bu teknoloji ile üretilen gazeteler ve kitaplarla basın tarihimize ışık tutan Müzede 35 bine yakın kitap bulunuyor.

Her yıl 5 bin araştırmacının yararlandığı Basın Müzesi’nin hizmet verdiği bina, 1865 yılında dönemin Maarif Nazırı Safvet Paşa tarafından İtalyan Mimar G. Fosetti’ye Neo Klasik tarzda yaptırıldı. Maarif-i Umumiye Nezareti (Milli Eğitim Bakanlığı) ve İstanbul Darülfünunu hizmetlerinin verildiği bina II. Abdülhamit döneminde Sansür Heyeti tarafından kullanıldı.

1908 yılında Şehremaneti’ne (İstanbul Belediyesi) devredildi. Tarihi bina, Nezih Demirkent’in başkanlığındaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile İstanbul Belediye Başkanı Abdullah Tırtıl arasında yapılan anlaşmayla 1983 yılında Cemiyet’e tahsis edildi. 1984 -1988 yılları arasında restore edilen bina 9 Mayıs 1988 tarihinde hizmete açıldı.

YORUMLAR
  Dünyanın en güzel doğal havuzları
Dünyanın en güzel doğal havuzları