Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

"Terim, Galatasaray'a geri dönecek"

A24.com.tr » galatasaray » "Terim, Galatasaray'a geri dönecek"
"Terim, Galatasaray'a geri dönecek"

Eski milli futbolcular Tanju Çolak ile Hakan Ünsal, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen kariyer günleri etkinliğine katıldı.

 Okulun konferans salonunda düzenlenen "Futbolun dünü, bugünü ve yarını" adlı söyleşide konuşan Çolak, fanatik bir Galatasaraylı olmadığını belirterek, "İyi bir Galatasaraylıyım. Kötü gününde yanında olmak isteyen bir Galatasaraylıyım.'' dedi.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemde ilk zamanlar kötü günler geçirdiğini belirten Tanju Çolak, ''Fenerbahçe'de oynarken bazı arkadaşlarıma 'Galatasaraylıyım' dedim ama çıktığım ilk maçımda 2 gol atarak görevimi yaptım. Çünkü o formayı terletip, hakkını vermek zorundaydım. O bilinçle sahaya çıkmıştım.'' ifadelerini kullandı.

Hakan Ünsal ise "Futbolu yönetenler futbolcu kökenli olmalı mı?" şeklindeki soru üzerine ''İşin doğrusu bir anlamda bu. Fakat futbolcularda yöneticilik yapmak için emek vermeli, kendilerini yönetici kriterlerine hazırlamalı. Elbet bir gün spordan gelenler futbolu yöneteceklerdir. O zaman daha güzel olduğunu göreceksiniz.'' şeklinde konuştu.

Yabancı futbolcu sayısı ile ilgili düşünceleri sorulan Ünsal, "Bu karar alınırken beklenti, yerli oyuncuların maliyetini düşürmekti. Bunu başardılar. Yabancı oyuncu sayısı arttı, bu kez de Avrupa Şampiyonası'na gittik. Azalsın diyenlerin karşısına da bu başarıyı koyabiliriz. Asıl önemli olan, Türk futbolcularının rekabet ortamı içinde olması aksi takdirde rehavet oluşuyor ve kendi oyuncularımız bunu yapıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ünsal, Fatih Terim'in Avrupa Şampiyonası'nın ardından tekrar Galatasaray'ın başına geleceğini ifade ederek, "Galatasaray'ın şu anki durumu yabancı bir teknik direktörün maliyetini ve transfer bütçesini karşılayamaz. O nedenle Fatih hocanın tekrar geleceğini düşünüyorum. Galatasaray için çare Fatih Terim olacaktır." diye konuştu.

 

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler