A24.com.tr » yaşam » Tekirdağ'daki tren kazasının nedeni ne

Tekirdağ'daki tren kazasının nedeni ne

Tekirdağ'daki tren kazasının nedeni ne

Geçtiğimiz saatlerde meydana gelen Uzunköprü-İstanbul seferini yapan trenden 6 vagonun devrilmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybetmişti. 73 kişinin de yaralandığı kazanın nedeni açıklandı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi" denildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

Ulaştırma Bakanlığı, tren kazasıyla ilgili "Aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması dolayısıyla meydana geldiği tespit edildi" açıklaması yaptı.

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA ASKERİ HELİKOPTER SEVK EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.

100'ÜN ÜZERİNDE AMBULANS SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100'ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.

"TRENİN RAYDAN ÇIKMASI SONUCU KAZA MEYDANA GELDİ"

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin raydan çıkarak 5 vagonunun devrilmesiyle ilgili Başbakanlık'tan yapılan açıklamada "Trenin raydan çıkması sonucu kaza meydana gelmiştir" denildi.

DRAY OLMASI SONUCU KAZA MEYDANA GELDİ

Kaza ile ilgili Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Açıklamada, "Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması (Trenin raydan çıkması) sonucu kaza meydana gelmiştir." denildi. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Sarılar köyü yakınlarında yolcu treni, vagonlarından bir kısmının raydan çıkması sonucu devrildi. Olay yerinde çok sayıda yaralı ve ölü olduğu belirtiliyor.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum. Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı. Gelişmeler an be an takip edilmektedir."

YORUMLAR
  Sağlıkları ve rolleri gereği kilo veren ünlü isimler
Sağlıkları ve rolleri gereği kilo veren ünlü isimler