A24.com.tr » yaşam » Tecavüzle suçlanan profesör için emeklilik protestosu

Tecavüzle suçlanan profesör için emeklilik protestosu

Tecavüzle suçlanan profesör için emeklilik protestosu

Özel kliniğinde veteriner hekime tecavüzle suçlanan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Hasan Bilgili’nin emeklilik işlemlerinin başlatıldığı iddiası öğrencilerce protesto edildi.

Ankara Çayyolu’ndaki bir hayvan hastanesinin ortaklarından Bilgili’nin hastanede nöbete kalan veteriner Ç.B.’ye tecavüz ettiği iddia edilmişti. Mağdurun şikayeti üzerine mahkemeye çıkarılan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

BirGün gazetesinden Dilek Yeğin’in haberine göre rektörlük önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, ‘”Okulumuzda tecavüzcü öğretmen istemiyoruz” diyerek Bilgili’nin akademik kariyerinin sonlandırıldığını duymak istediklerini ve mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

‘Daha önce de taciz etti, üstünü kapattılar’
Dışkapı Öğrenci İnisiyatifi üyeleri, Hasan Bilgili’nin adının daha önce pek çok taciz ve mobbing olayına karıştığını ama olayların üstünün kapatıldığını anlattı.

Bir öğrenci, 2007 yılında aynı fakültede görevli kardeşiyle beraber taciz iddiaları sebebiyle ‘memuriyetten men’ talebiyle YÖK’e sevk edilen Bilgili’nin ‘aylıktan kesme’ cezasıyla durumdan kurtulduğunu ifade etti. 

YORUMLAR
  Edirne’de Bocuk Gecesi kutlandı
Edirne’de Bocuk Gecesi kutlandı