A24.com.tr » yaşam » Survivor Exathlon nedir? Ne zaman yapılacak

Survivor Exathlon nedir? Ne zaman yapılacak

Survivor Exathlon nedir? Ne zaman yapılacak

Özellikle Survivor programı ile insanları ekran başına bağlayan Acun Ilıcalı yeni formatıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Peki, Exathlon nedir? Nasıl yarışılır? Nasıl bir parkurdur? İşte detaylar..

Özellikle yaptığı yarışma programlarıyla tanınan Acun Ilıcalı yeni bir türe imza attı: "Exathlon"

Exathlon nedir? Merakla beklenen yeni yarışma Exathlon'da ne gibi yenilikler olacak. Survivor izleyicileri, Exhathlon Türkiye versiyonu için meraklı bekleyişlerini sürdürüyor.

Tamamen sporculardan oluşması beklenen Exathlon'da yarışmacıları Survivor'dan çok daha zorlu parkurlar bekliyor. İşte Exathlon ile ilgili merak edilenler...

Exathlon fiziksel güçleri son derece kuvvetli olan sporcu yarışmacılardan oluşan iki takımın spor ve reality mücadelesini konu alan bir yarışma formatıdır. Exathlon yarışmacıları olimpiyat sporcuları, futbolcular ya da spor yeteneği güçlü olan ünlülerden seçiliyor.

Exathlon yarışmacıları nasıl seçiliyor?

Exathlon belli spor ve kondisyon testlerine tabi tutuluyor. Exathlon'da yarışmaya hak kazanan yarışmacılar en yüksek performans seviyesiyle, son derece zorlu parkurlarda mücadele ediyor. Exathlon'da mücadele eden yarışmacılar Exathlon parkurunda yarışırken kendi sportif ve motor becerilerini test ediyor ve Exathlon yarışması boyunca mücadele ruhunu böylece hiç kaybetmiyor.

Exathlon hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Exathlon Romanya, Meksika, Brezilya ve Kolombiya'da düzenleniyor. Meksika'da haftanın beş günü yayınlanıyor. Acun Ilıcalı önümüzdeki Temmuz ayı itibariyle ABD'de de Exathlon programı düzenleyeceğini duyurdu. Exathlon ABD'de Florida merkezli Telemundo kanalında haftada beş gün yayında olacak.

 

2017'de Brezilya'da yayınlanan Exathlon Brasil programında 10'ü ünlü 10'u gönüllü toplamda 20 yarışmacının oluşturduğu 2 takım, Dominik Cumhuriyeti'ndeki zorlu Exathlon parkurlarında kıyasıya mücadele etmişti.

Survivor formatı ilk ne zaman ortaya çıktı?

Exathlon ve Survivor'ın farkı ne?

Exathlon yarışmasındaki parkurlar, Survivor parkurlarına nazaran biraz daha zorlu ve uzun parkurlardan oluşuyor.

Survivor’ın 2018 77. bölümünde Acun Ilıcalı, yaptığı açıklamayla izleyenleri merak içerisinde bıraktı. Survivor tarihinin en büyük ödülü olarak adlandırıldığı İstanbul ödülünü açıklamasıyla tüm izleyiciler, böylesine büyük bir ödülün parkurunu merak etmeye başlamıştı. Son bölümde ise ödül oyununun yakın zamanda Amerika’da başlatacağı program olan Exathlon’un parkurunda gerçekleştirileceğini duyurdu Peki nedir Exathlon? İşte detaylar...

Ödül oyunu sırasıyla mavi ve kırmızı parkurlarda gerçekleşecek, eğer beraberlik elde edilirse yarışmacılar 3. parkurda yarışacaklar. Yarışmacıları, Survivor’da yarıştıkları parkurlardan çok daha zorlayıcı parkurlar bekliyor. Parkuru önde tamamlayan takım yarışmacıları ise İstanbul’da istedikleri şekilde 1.5 gün geçirebilecekler. Ödül oyunu dışında ise Acun Ilıcalı, yakın zamanda Survivor All Star ve Exathlon Kolombiya yarışmacılarını bir araya getirmek istediğini de belirtti.

Exathlon nedir?

Acun Ilıcalı’nın yaptığı açıklama sonrası, Survivor 2018’i ilgiyle takip eden izleyiciler Exathlon’un ne olduğunu merak etmeye başladılar. Exathlon, Acun Medya tarafından çeşitli ülkelerde yayınlanan Survivor benzeri bir spor ve kondisyon yarışmasıdır. İlk olarak Meksika ve Romanya’da yayınlanmaya başlanan program, yayınladığı ilk günden beri reyting rekorları kırmaya başladı. Meksika’da, TV Azteca kanalından yayınlanan Exathlon, kanalın reytinglerini bir gecede 5 katına yükselttiği için dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Exathlon, bu büyük başarıları sayesinde televizyon dünyasının en iyisi olarak bilinen Amerika’nın da dikkatini çekmeyi başardı. Exathlon programını birçok ülkeden birçok kanal yayınlamak istese de programa yüksek bütçeler ayrılması gerektiğinden şu an için Şili, Arjantin ve Kolombiya ile anlaşıldı. Fakat asıl önemli gelişme Amerika’dan programa 4 kanalın teklif sunması oldu. Acun Ilıcalı, bu 4 kanaldan biri olan ve İspanyolca olarak yaklaşık 70 milyon kişiye açık yayın yapan Telemundo ile anlaşmaya varıldığını açıkladı. Türklere ait bir formatın dünya üzerinde bir numara olmasını hedeflediklerini söyleyen Ilıcalı, Türkiye’yi tanıtmak adına Survivor 2018 ile Exathlon’u bir araya getireceğini ve sonrasında da Türkiye’de Exathlon yarışmasını düzenleyebileceklerini de belirtti.

AMERİKA'DA TELEMUNDO YAYINLAYACAK

Acun Ilıcalı'nın Amerika'da yapacağı yarışmanın detaylarını Ali Eyüboğlu yazdı:

“TV Azteca, 7 share ile Meksika televizyonları arasında 5-6 sıradaydı. Beş akşam yayınlanan yarışmamız ‘Exathlon’ sayesinde, 30 share ortalamasını yakaladı ve 27 yıldır geçemediği Meksika’nın birinci kanalının ardından kıl payı farkla ikinciliğe yerleşti. Kanalın CEO’su, ‘Bu, TV tarihimizde bir devrimdir’ dedi. Bu yüzden Miami’deki TV fuarı NATPE’de Amerikalı televizyoncular bizden randevu için sıraya girdi.”

‘TELEMUNDO'YU SEÇTİK’

“Her ülkeden 3-4 TV kanalının yöneticileri bizimle çalışmak istedi. ‘Exathlon’un bütçesi yüksek olduğu için bazılarına pahalı geldi ama Şili, Arjantin ve Kolombiya çok ısrarcı. Öncelikle Şili ve Kolombiya’ya ortak bir yarışma var gündemde. Şili ve Kolombiya ekiplerinin yarışacağı ‘Exathlon’u iki ülke yayınlayacak. Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Meksika’yla aynı anda Şili ve Kolombiya’nın yarışmalarını çekeceğiz.

Asıl önemli gelişme ise Amerika pazarıyla ilgili oldu. ABD’de, İspanyolca yayın yapan dört kanaldan da teklif aldık. NBC’nin kanalı Telemundo ile prensipte anlaştık. Her gün 4-5 kez haberleşiyoruz. Nisanda haftanın beş günü yayın istiyorlar.”

“Son yıllarda yeni bir yarışma tutmadı. ‘Survivor’ ve ‘Var mısın Yok musun?’ gibi eski yarışmalar hâlâ revaçta. ABD’de yaşayan, İspanyolca konuşan 70 milyona açık yayın yapan Telemundo’da işi tutturursak, 100 ülke sıraya girer."

"Acun Medya olarak dünya TV format pazarında birinci ve ikinci turu geçtik. Yunanistan’da 50’den fazla share alan yarışma sayesinde Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’ya girdik. O yüzden Amerika pazarı bizim için final maçı gibi. Altı aylık ‘Exathlon’ sayesinde elde ettiğimiz başarıyı, ABD’de de yakalarsak, ilk kez Türklere ait bir format dünyada bir numara olur.”

SURVIVOR YARIŞMASI NEDİR?

Survivor, dünya üzerinde birçok ülkede yapılan televizyon yarışması. Programda, yarışmacılar yerleşim yerinden uzak bir bölgede soyutlanarak; para ödülü ve diğer ödüller için çekişirler. Yarışmada kademeli eleme sistemi kullanılır. Yarışmacılar, yalnızca bir yarışmacı kalana kadar diğer takım arkadaşlarını kapalı oylama ile elerler. Yarışmayı kazanan "Sole Survivor" (Hayatta kalan kişi) unvanını da alır. Survivor formatı 1992'de İngiliz televizyon yapımcısı Charlie Parsons tarafından oluşturulmuştur.

SURVİVOR ALL STAR

Survivor All Star, Türkiye'de Tv8'de yayınlanan Acun Ilıcalı ve Alp Kırşan tarafından sunulan yarışma. Dominik Cumhuriyeti'nde düzenlenmektedir.Haftada 7 gün yayınlanmaktadır. Sosyal medyada tepki alan yorumlarının ardından Survivor All Star kadrosundan çıkarılan Nihat Doğan'ın yerine kadroya Ahmet Dursun alınmıştır. Yarışmadaki format Survivor: Ünlüler - Gönüllüler formatıdır.

Yarışmanın 3 Temmuz 2015 tarihinde Kuzey Kıbrıs'ta yapılan büyük finalinde sms oylamasında oyların %53.24 ünü Turabi %46.76 sını Merve alarak Turabi Çamkıran Şampiyon, Merve Aydın İkinci, Hilmi Cem İntepe ve Ece Begüm Yücetan hem Üçüncü hem Dördüncü olmuştur.

ACUN ILICALI

Erzurum, Ilıca ilçesi doğumlu Ergün ve İlknur Ilıcalı'nın ikinci çocuğu olan Acun Ilıcalı, 29 Mayıs 1969'da Edirne'de dünyaya geldi.

Ömer Cenker Ilıcalı adında bir abisi vardır. Babası müteahitti annesi de üniversite eğitimi almış bir müdürdü. 5 yaşında başladığı ilk ve orta öğrenimini Edirne İstiklâl İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Lise eğitimine İstanbul'da Kadıköy Maarif Koleji'nde başlayan Acun Ilıcalı,Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi
İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı, ama üniversite hayatı, 7 yılın sonunda mezun olmadan bitti.

19 yaşında iken 1988 yılında Seda Ilıcalı ile evlendi ve bu evliliğinden Banu adında bir kız çocuğu sahibi oldu. Kızının doğumundan 10 ay sonra 1990 senesinde anne ve babasını trafik kazasında kaybetti.Acun Ilıcalı yaşadığı bunalımın etkisiyle eşi Seda'dan ayrıldı. Acun Ilıcalı 1995 senesinde bir kot dükkanı açarak ticarete atıldı ama başarılı olamadı.Bir arkadaşı vasıtasıyla İlker Yasin'le tanışan Acun Ilıcalı Beşiktaş muhabiri oldu. Daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine, Show TV'ye transfer oldu.2002 yılında Acun Firarda adı altında ayrı bir program yaparak sunmaya devam etti.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor, Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz ve Yok Böyle Dans programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu oldu.

2005 yılında, 36 yaşında vergi rekortmenleri arasına girdi.Show Tv'nin '81 İl 81 Okul' adlı sosyal sorumluluk projesinde yer aldı ve programda 3 milyon 725 bin 563 YTL yardım toplandı. İkinci evliliğini 2003 yılında yaptığı Zeynep Ilıcalı'dan Leyla ve Yasemin adlarında iki kız çocuğuna daha sahip olan Acun 3 kız babasıdır.

2005 yılında 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu.2007-2008 yılları arası Uğur Dündar tarafından sunulan "Yoksa Rüya Mı?" adlı aktüel programın yapımcılığını üstlendi. Daha önce Survivor Aslanlar Kanaryalar (2006), Survivor Türkiye Yunanistan (2007), Survivor Kızlar Erkekler (2010) ve Survivor Ünlüler Gönüllüler'i (2011 ve 2012 yıllarında) yapan Acun Ilıcalı, Survivor Ünlüler Gönüllüler 3 ile karşımıza çıktı. Muhabir olarak girdiği televizyon sektöründe Türkiye'nin en önde gelen yapımcısı olarak isim yapan Acun Ilıcalı,14 Kasım 2013 tarihinde tv8'i satın alarak artık kendi TV kanalının sahibi olduğunu duyurdu. MNG gurup başkanı ve tv8 kanalının sahibi olan Mehmet Nazif Günal ile anlaştığını, satın alma sürecinin başladığını Twitter'a yazmıştır.

YORUMLAR
  Sosyete kasabı Nusret'in sosyetik müşterileri
Sosyete kasabı Nusret'in sosyetik müşterileri