A24.com.tr » ekonomi » Sürekli işçiler asgari ücret zammı alacak mı 2019

Sürekli işçiler asgari ücret zammı alacak mı 2019

Sürekli işçiler asgari ücret zammı alacak mı 2019

Yaklaşık 7 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret resmen açıklandı. 2019'da asgari ücret net 2 bin 20 lira oldu. Peki Sürekli işçiler asgari ücret zammı alacak mı?

"2019 yılındaki asgari ücret zammından sürekli işşçiler de yararlanabilecek mi?" sorusunun yanıtı birçok vatandaş tarafındam merak ediliyor.

Taşeronda kadroya geçiş işlemleri tamamlanan işçilere idarelerce uygulanmak üzere, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 31 Ekim 2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümleri yayımlandı. Buna göre merakla beklenen 2 yıllık maaş zamları, izinler ve eğitim yakacak gibi ek ücretleri belli oldu.

Yıllarıdır süren sancılı süreç sonunda kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçiler sonunda kadroya alınarak 4/D statüsüne kavuştu. Yeni statülerine sınav sonucuna göre geçecek olan taşeron işçilerin yeni statüdeki hakları da belli olmaya başladı. Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne (4D) geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alınacak. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu. En önemlisi iş güvencesi olacak. 90 gün içinde kadroya geçecek taşeron işçilerin ücret ve sosyal hakları da belli oldu.

İLGİLİ HABER Taşeron işçiler asgari ücret zammından yararlanacak mı 2019 Taşeron işçiler asgari ücret zammından yararlanacak mı 2019

657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki 4/D statüsü olan kamu işçisi olarak kadroya geçecek olan taşeron işçiler elde edecekleri hakları merak ediyorlar. Taşeron işçilerin en merak ettiği konuların başında ise maaşlarında bir değişiklik olup olmayacağı geliyor. Türkiye genelinde yaklaşık 450 bin taşeron işçinin 4d kadrolarına alınması süreci devam ederken kadro hakkı elde eden taşeron işçilerin geçeceği 4/D statüsünün taşeron işçilere ne kazandırıp ne kaybettireceği konusunda detaylar belli olmaya başladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun nihai kararına göre 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olacak Asgari Ücret, Brüt 2.558 TL / Net 2.020 TL olarak belirlenmiştir.

YORUMLAR
  Ünlü dansözün çocuk davasında şaşırtan gelişme! Oğlu, kocasından değilmiş!
Ünlü dansözün çocuk davasında şaşırtan gelişme! Oğlu, kocasından değilmiş!