A24.com.tr » teknoloji » Stephen Hawking'in son teorisi

Stephen Hawking'in son teorisi

Stephen Hawking'in son teorisi

76 yaşında ölen Stephen Hawking’in henüz yayınlanmamış bir makalesi ortaya çıktı.

“Sonsuz Şişme’den Yumuşak Bir Çıkış” adı verilen makale Hawking’in 1983’te yayımladığı Big Bang (Büyük Patlama) teorisinde bahsettiği ‘çoklu evren’in gizemini aydınlatabilir. ‘Times’ gazetesinin haberine göre, Belçika’daki KU Leuven Üniversitesi’nden teorik fizikçi profesör Thomas Hertog, makalenin bir bilim dergisi tarafından incelendiğini belirtti. Hertog, Hawking ile yeni teori üzerine ortak çalışma yürüttüklerini ve ölümünden çok kısa bir süre önce çalışmanın son onayını almak için buluştuklarını söyledi.

Hawking’in ölümünden sadece birkaç gün önce tamamladığı son teorisinin ‘farklı evrenler’ hakkında olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, yayımlanmamış teorinin Hawking’in bugüne kadarki en önemli işi olabileceğini ifade ediyorlar. Hawking’in makalesinde ‘çoklu evrenlere ulaşmak için gerekli olan formül’ün bulunduğu belirtiliyor.

‘Yok olma tehdidi’

Ünlü fizikçi Stephen Hawking uzay bilimi, kara delikler ve kuantum fiziğiyle ilgili çalışmalarıyla tanınıyordu. Hawking uzayla ilgili görüşlerini “Yeryüzündeki yaşamın, aniden çıkabilecek bir nükleer savaş, genetiği değiştirilmiş bir virüs gibi felaketler ve giderek artan başka tehlikelerle yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğuna inanıyorum. İnsanoğlunun uzaya gitmediği sürece bir geleceği olduğunu sanmıyorum. Bu yüzden, insanların uzaya ilgi duymasını teşvik etmek istiyorum” sözleriyle dile getirmişti.

YORUMLAR
  WhatsApp milyonların beklediği özelliği duyurmaya hazırlanıyor
WhatsApp milyonların beklediği özelliği duyurmaya hazırlanıyor