A24.com.tr » yaşam » Sosyal mesafeli ilk cuma namazı kılındı

Sosyal mesafeli ilk cuma namazı kılındı

Sosyal mesafeli ilk cuma namazı kılındı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Fatih Camii'nde cuma namazını kıldırdı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 ayı aşkın bir süredir ibadete kapalı olan camiler, bugünkü Cuma namazıyla birlikte ibadete yeniden açıldı.

İstanbul'da Fatih Camii'ne gelen vatandaşlar kademeli olarak içeriye alınırken, sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda da sık sık uyarılar yapıldı.

Kimi vatandaş kendi seccadesiyle camiye gelirken, seccade ve maskesi olmayanlara ise tek kullanımlık seccade ile maske dağıtıldı. İçeriye girmek için bekleyen vatandaşların, uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

HALİÇ KONGRE MERKEZİ OTOPARKINDA DA KILINDI

Normalleşme süreci kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre bugün cuma namazından itibaren camiler ibadete açıldı.

Cuma namazı için vatandaşlar Haliç Kongre Merkezi'nin otoparkına geldi. Vatandaşların beraberlerinde seccadelerini getirdikleri, sosyal mesafe kuralına uydukları, maske taktıkları görüldü. Maskesi olmayan vatandaşlara Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler maske dağıttı, kolonya ikram etti.

POLİS HAVADAN UYARDI

Cuma namazı için Haliç Kongre Merkezi’nin oto parkına toplanan vatandaşlara polis drone'la sosyal mesafenin korunmasına yönelik uyarılarda bulundu.

YORUMLAR
  Antik Mısır'ın 4 bin yıllık gizemi çözüldü
Antik Mısır'ın 4 bin yıllık gizemi çözüldü