A24.com.tr » teknoloji » Sony'den yeni yapay zeka hamlesi

Sony'den yeni yapay zeka hamlesi

Sony'den yeni yapay zeka hamlesi

Önümüzdeki yıllarda PlayStation 5’i piyasaya sürmesi beklenen Sony, yeni konsolunu piyasaya sürmeden önce oyun, müzik ve eğlence alanında yeni teknolojiler geliştirmeye odaklandı.

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, özellikle PlayStation oyun konsolu ile fazlasıyla ünlenen ve hemen hemen çoğu oyuncunun hayatında yer edinmiş bir şirket. Önümüzdeki senenin son çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5’in üreticisi olan Sony, yeni nesil oyun konsolunda bulunan enfes özelliklerle hem hayranlarını hem de oyun oynamak için farklı platformları kullanan oyuncuları fazlasıyla etkilemeyi başarmıştı.

Şirket, şimdiki nesil oyun konsollarından çok daha güçlü olan ve fazlasıyla beklentiye sebep olan oyun konsolunu piyasaya sürmeye hazırlanırken bir yandan da bazı teknolojik gelişmeler için kendisini zorluyor. Bugün Sony’nin internet sitesinde yayınlanan bir basın duyurusunda şirketin; oyun, müzik ve eğlence alanında yeni teknolojiler geliştirmeye odaklanan bir yapay zekâ departmanı açacağı ortaya çıktı.

SONY, YAPAY ZEKA ALANINDA DEVLEŞMİŞ ŞİRKETLERE MEYDAN OKUYOR

Sony’nin bu çabasının sebebinin şu anda yapay zekâ alanında fazlasıyla gelişim göstermiş ve büyümüş şirketlere meydan okuma isteği olduğu düşünülüyor. Microsoft ve Google, kendilerini yapay zekâ alanında kanıtlamış iki şirket ve bu iki şirket de daha gelişmiş yapay zekâ ve bulut oyun sistemlerine sahipler. Henüz yeni piyasaya sürülmüş olan Google Stadia ve henüz prototip aşamasında olan Microsoft Project xCloud, Sony’nin rakip olmaya çalıştığı firmaların çalışmalarına birer örnek.

Sony, yapay zekâ alanında geliştirmeler yapacak olan bu departman için iki ayrı ofiste çalışmayı düşünüyor. Bu ofislerin biri Japonya’da, diğeri ise Amerika Birleşik Devletleri’nde açılacak. Araştırmaların öncülüğünü ise Sony Computer Science Laboratories Başkanı ve CEO’su olan Hiroaki Kitano’nun yapacağı söyleniyor.

Sony’nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 fazlasıyla beklenti yaratmış olsa da Sony kendini hala biraz yetersiz hissediyor gibi görünüyor. Yeni nesil oyun konsolunun bütün detayları tam olarak bilinmese de daha önce kullanılmayan bir teknoloji olan SSD teknolojisinin PS5’te kullanılacağı ve konsolun ışın izleme teknolojisine sahip AMD grafik kartına sahip olacağı biliniyor.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • Mini Mekanik 2019-11-20 21:43:56

    Sentetik Quantum denilen bir gerçeklik herkes tarafından kabul görmüşken halen Yapay Zeka haberi yapmanızı bir okurunuz olarak yadırgadım lütfen teknolojiyi daha yakından ve gerçekçi takip edin

  Son yıllarda çekilmiş İşte O An dedirten en iyi kareler...
Son yıllarda çekilmiş İşte O An dedirten en iyi kareler...