A24.com.tr » eğitim » Selçuk Üniversitesi'nin ilanında tepki çeken şartlar

Selçuk Üniversitesi'nin ilanında tepki çeken şartlar

Selçuk Üniversitesi'nin ilanında tepki çeken şartlar

Konya Selçuk Üniversitesi'nin öğretim üyesi ilanında adaylardan talep edilen şartlar tepkileri de beraberinde getirdi. Adaylar söz konusu şartların müracaatları engellediğini düşünüyor.

Selçuk Üniversitesi'nin akademik kadro için verdiği ilanda yer alan şartlar, mücaatta bulunacak olan adayların tepkisini çekti.

Üniversite doğrudan kendi alacağı kişilere özel çalışma alanları yazarak diğer adayların müracaatlarını engelliyor...

İŞTE O İLANDA YER ALAN BAZI KADROLAR VE İLAN ŞARTLARI 

Yukarıda gördüğünüz üzere koyunlar üzerine çalışanından tutun da halk sağlığında esenlik ölçeği çalışanına kadar ilanlarda her türlü kişiye özel şarta yer verilmiş. Sadece, kişilerin giydikleri bir tek ayakkabılarının numarası yazılmamış !

Üniversitelerde birilerine kadro vermek adına diğer adaylar başvuramasın diye kişiye özel çalışma şartları/doktora tez konularının yazılması ne kadar doğru bir harekettir ! Bu bakımdan, bildiğiniz üzere bu konuyu sıklıkla eleştirerek ülkemizin bu kanayan yarasına dikkat çekmeye devam ediyoruz.

Ama maalesef ülkemizin örnek olması gereken büyük üniversiteleri kişiye özel düzeyde ilanlarını devam ettirerek kötü örnek sayısını daha da artıyorlar...

Umuyoruz ki sürekli eğildiğimiz bu konuyu/sorunu da önümüzdeki yıldan itibaren çözerek bir işaret fişeğini bu konu üzerinden yakmış oluruz !

YORUMLAR
  Apple'ı Apple yapan adam Steve Jobs 63 yaşında! İşte geçmişten bu güne Steve Jobs
Apple'ı Apple yapan adam Steve Jobs 63 yaşında! İşte geçmişten bu güne Steve Jobs