A24.com.tr » yaşam » Seçmen kağıdımı kaybettim ne yapıcam

Seçmen kağıdımı kaybettim ne yapıcam

Seçmen kağıdımı kaybettim ne yapıcam

24 Haziran geldi çattı. Milyonlarca kişinin oy kullanmak için gideceği sandık başında bir soru merak ediliyor. Seçmen kağıdını herhangi bir şekilde yanında bulundurmayanlar oy kullanabilecek mi?

Milyonlarca vatandaş saat 08:00 itibariyle oy kullanmaya başladı. Peki herhangi bir sebepten ötürü seçmen kağıdını kaybedenler veya yanında bulunduramayanlar ne yapacak? Seçmen kağıdınızı nereden bulabilirsiniz? Oy vereceğiniz yeri nasıl öğrenebilirsiniz?

Sandığı gittiğiniz de yanımda seçmen kağıdım yoksa oy kullanabilir miyim? Seçmen kağıdım gelmedi ne yapmalıyım? Seçmen kağıdımı kaybettim ne yapacağım? İşte tüm soruların cevabı...

Seçmen Kağıtlarını Kaybedenler Oy Kullanabilir Mi?

Evet seçmen kağıdı olmayanlar, seçmen kağıtlarını herhangi bir nedenle kaybedenler nüfus cüzdanlarını getirmeleri halinde oy kullanabilirler. Seçmen kağıdı olmayan vatandaşlarımız seçim günü kimlikleri ile beraber sandıklarına giderek vatandaşlık görevlerini yerine getirebilirler. Seçmen kağıdı oy kullanacak adayların nerede oy kullanacaklarını gösteren bir belgedir. Ancak seçmen kağıdınızı kaybettiğiniz zaman nerede oy kullanacağınızı öğrenmeniz gerekmektedir.

Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır.

Nerede Oy Kullanacağım?

Sadece Kayıtlı Olduğunuz Sandıklarda Oy Kullanabilirsiniz.

Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınız, adresinize gönderilen seçmen bilgi kağıdında yer almaktadır. Eğer seçmen bilgi kağıdınız elinize ulaşmadıysa; Seçmen Portalı, e-Devlet kapısı veya Mobil Uygulamadan kendinizin ve sizinle aynı hanede oturan yakınlarınızın oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR
  Ne zaman öleceğim? sorusunun cevabını veren yapay zeka
Ne zaman öleceğim? sorusunun cevabını veren yapay zeka