A24.com.tr » dünya » Schengen nedir nasıl alınır hangi ülkelerde geçerli

Schengen nedir nasıl alınır hangi ülkelerde geçerli

Schengen nedir nasıl alınır hangi ülkelerde geçerli

Avrupa Birliği’nde Schengen Antlaşması 14 Haziran 1985 tarihinde imzalandı. 33 ülkeye tek bir vizeyle girilmesini sağlayan ortak vize Schengen’le Avrupa’da en fazla 6 ay içinde 90 gün kalabilirsiniz.

Schengen Antlaşması’na imza atan ülkeler arasında sınır kapıları yok. Sınır ve gümrük kontrolleri ise olağanüstü durumlar dışında uygulanmıyor. Bu sayede insanlar pasaport kontrolünden geçmeden bir Schengen ülkesinden diğerine serbestçe seyahat edebilmektedir. 26 Schengen ülkesi, 27 Avrupa Birliği ülkesinin 22’si ve 4 Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkeden oluşuyor. Güney Kıbrıs, Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan AB üyesi olmasına rağmen Schengen’e dahil değil. İzlanda, İsviçre, Lihtenştayn ve Norveç AB üyesi olmamasına rağmen Schengen’e dahil. AB’den ayrılma kararı alan İngiltere ve İrlanda da Schengen rejimine dahil değil.
Schengen ülkeleri: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Schengen üyesi olmayan ancak Schengen vizesi ile seyahat edilebilen ülkeler: Bulgaristan, Hırvatistan, Monako, Romanya, San Marino, Vatikan. 

YORUMLAR
  Bilgisayarı ile evlendi
Bilgisayarı ile evlendi