A24.com.tr » yaşam » Şarkıları nedeniyle tutuklanan Ezhel'den ilk savunma (Ezhel kimdir neden tutuklandı?)

Şarkıları nedeniyle tutuklanan Ezhel'den ilk savunma (Ezhel kimdir neden tutuklandı?)

Şarkıları nedeniyle tutuklanan Ezhel'den ilk savunma (Ezhel kimdir neden tutuklandı?)

Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği gerekçesiyle önceki gün tutuklanan rap müzik sanatçıcı Ezhel ilk ifadesinde 'pişman' olduğunu söyledi.

Ezhel adıyla tanınan rap müzik sanatçısı Sercan İpekçioğlu'nun emniyetteki ilk ifadesinde "Pişmanın, suç olduğunu bilmiyordum." dediği iddia edildi.

İstanbul'da, daha önce şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği ve kullanımını kolaylaştırdığı suçlamasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak adli kontrolle serbest kalan Sercan İpekçioğlu'nun, yeni şarkılarında da benzer ifadelere yer verdiğinin belirlenmesi üzerine operasyon düzenlenmiş ve Kadıköy'de gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderilen İpekçioğlu'nun Emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. İpekçioğlu'nun ifadesinde, "Müzikle uğraşıyorum. Youtube kanalında paylaştığım şarkılarda ve sosyal medya hesaplarımda kullandığım kelimeler ve fotoğrafların suç olduğunu bilmiyordum, pişmanım." dediği öne sürüldü. 

EZHEL NEDEN TUTUKLANDI?

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya ve internette uyuşturucu kullanımını özendiren kişilere yönelik yürüttüğü araştırmada, Ezhel adıyla bilinen 28 yaşındaki rapçi Sercan İpekçioğlu'nun bazı şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini belirledi.

İLGİLİ HABER Tutuklanan Ezhel'den teşekkür mektubu Tutuklanan Ezhel'den teşekkür mektubu

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İpekçioğlu hakkında gözaltı kararı alındı. Narkotik ekipleri, Kadıköy’de önceki gün düzenlediği operasyonla İpekçioğlu’nu gözaltına aldı. İpekçioğlu, yapılan sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyete götürüldü.

EZHEL KİMDİR?

Gerçek adı Sercan İpekçioğlu olan Ezhel trap, hip-hop ve reggae tarzlarını birleştiren bir rapçi olarak tanınıyor. Ezhel'in Geceler adlı şarkısı Spotify'da 10 milyon kez indirilmiştir.

Ezhel annesi bir halk oyunu dansçısı, dayısı ise müzisyen ve ses teknisyeni idi. TED okulundan burs alan Ezhel, Eminem, 50 Cent ve Tupac Shakur gibi ABD rapini dinlemeye başladı.

18 yaşında Afra Tafra grubunda reggae müziğiyle uğraşmıştır. Bu grup dağıldıktan sonra Ankara'da kendi reggae grubu Kökler Filizleniyor'u kurdu. 2017'ye kadar Ais Ezhel adıyla sahne aldı.

Vokalistliğinin yanında Bağlama ve gitar çalan Ezhel gitar ve bağlama da çalmaktadır. Çıkış albümü Müptezhel 2017'de yayımlanmıştır.

YORUMLAR
  Victoria's Secret meleklerinin makyajsız halleri
Victoria's Secret meleklerinin makyajsız halleri