A24.com.tr » gündem » Şanlıurfa'da cephanelik patladı! Yaralılar var!

Şanlıurfa'da cephanelik patladı! Yaralılar var!

Şanlıurfa'da cephanelik patladı! Yaralılar var!

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın cephaneliğinde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamada cephaneliği korumakla görevli 14 personel yaralandı.

Tugay Komutanlığının içinde bulunduğu Yüzbaşı Ali Saip Kışlası'nda patlama olduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi yönlendirildi.

Çevredeki yollar da polisler tarafından trafiğe kapatıldı.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, mühimmat deposunda iki ayrı patlama meydana geldiği, depoyu korumakla görevli 14 personelin patlama sonucunda yaralandığı bildirildi.

Şanlıurfa Valisi Erin son yaptığı açıklamada, "112'den intikal eden araçlarımız gerekse belediyemizden intakal eden arkadaşlarımız olaya müdahale etiler. Patlama kontrol altına alındı. Yaralıların durumu çok şükür iyi. İçeride mühimmatta meydana gelen teknik bir sebepten meydana geldiğini değerlendiriyoruz." dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise konuyla ilgili inceleme başlatıldığını sözlerine ekledi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı silah mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yaralanan personelin hastaneye sevk edildiğini ve çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı silah mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklmada, "Şanlıurfa'da bulunan 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ait bir hafif silah mühimmat deposunda henüz tespit edilemeyen nedenle saat 22.50 sularında patlama meydana gelmiştir. Patlamada yaralanan personel hastaneye sevk edilmiş, çıkan yangın kontrol altına alınmış ve olay bölgesinin çevre emniyeti tam olarak sağlanmıştır. Olayla ilgili gerekli tüm tedbirler alınmış ve oluşturulan inceleme heyeti ile patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

ORGENERAL ÜMİT DÜNDAR'DAN YARALILARA ZİYARET

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yaralananları ziyaret etti.

Orgeneral Ümit Dündar ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesine geldi.

Dündar ve Erin, hastanede tedavi altına alınan 17 yaralının sağlık durumuyla ilgili doktorlardan bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Patlamadan etkilenen sivil vatandaşın kontrol amaçlı yoğun bakımda tutulduğu, yaralı 16 askerin ise taburcu olabilecek durumda olduğu öğrenildi.

FUAT OKTAY, PATLAMAYA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Şanlıurfa’daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığının cephaneliğinde meydana gelen patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile telefonda görüştü.

Oktay, Bakan Soylu, Genelkurmay Başkanı Güler ve Vali Erin'den patlamaya ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, yaralanan askerlere geçmiş olsun dileklerini iletti. 

YORUMLAR
  Eser sosyetik ex aşkı ile tatile çıkabilmek için kredi çekmiş! (Dila Tarkan Kimdir?)
Eser sosyetik ex aşkı ile tatile çıkabilmek için kredi çekmiş! (Dila Tarkan Kimdir?)