A24.com.tr » ekonomi » Sanayi üretim endeksi açıklandı

Sanayi üretim endeksi açıklandı

Sanayi üretim endeksi açıklandı

Sanayi üretimi ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 arttı.

 Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 arttı. Foreks anketinde takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin yüzde 1,0 artacağı beklentisi çıkmıştı.

Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle yıllık yüzde 11,1 düşüş gösterdi. Foreks anketinde beklenti arındırılmamış sanayi üretiminde yüzde 7,5 düşüş olacağı yönündeydi. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,1, imalat sanayi sektörü endeksi %1,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,9 arttı.

Aynı ayda mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,1, arındırılmamış yüzde 16,6 azaldı. Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2018 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %5 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %0,8 azaldı.

YORUMLAR
  Sanatçılardan Adalet Mitingi'ne büyük destek!
Sanatçılardan Adalet Mitingi'ne büyük destek!